Рудницька анонсувала

Рудницька анонсувала "великий мистецький десант" із варениками на Луганщині

Укрінформ
У прифронтовому місті Кремінна на Масляну планується встановити національний рекорд з ліплення вареників у межах проекту Міністерства культури "Український Схід".

Про це повідомила співачка, волонтер, радник міністра культури Анжеліка Рудницька в інтерв'ю Укрінформу.

"Ми встановлюємо рекорд у номінації "Благодійність". Він важливий не лише як спосіб збереження національних традицій, а й як акція єднання поколінь нинішніх і майбутніх військових, військових та цивільних. Усі зліплені вареники, які є ознакою української Масляної, чи Масниці, стануть пригощанням для українських захисників та поранених військовослужбовців", - сказала вона.

За словами артистки, з 15 по 17 лютого "великий мистецький десант" перебуватиме на Луганщині. Встановлення національного рекорду з ліплення вареників започаткують вихованці Луганського кадетського корпусу. Саме майбутні офіцери почнуть ліпити вареники, а згодом до них долучаться митці та місцеві активісти. У планах організаторів - наліпити не менше трьох тисяч вареників з картоплею. Потім готову страву, запаковану в термоси, волонтери й артисти розвезуть у місця перебування наших військових.

У межах проекту також відбудеться майстер-клас з автентичного співу від солістки гурту "Гуляй Город" Ірини Барамби, лекція кобзаря Тараса Компаніченка на тему "Епічна поезія та музика XVI-XVIII століття", а також лекція фольклориста, професора Київського національного університету імені Т.Г.Шевченка Олени Івановської про святочний цикл українців і про те, чим Масляна відрізняється від Колодія.

Читайте також: Українці відзначають початок Масниці

"Окрім великого концерту на центральній площі Кремінної ми побуваємо з виступами у місцях дислокації наших військових, госпіталі. Адже таке спілкування повертає наших захисників хоча б на короткий час з війни у мирне життя. Я вдячна артистам, які відгукуються, їдуть виступати, беруть на себе відповідальність за країну", - сказала Рудницька.

"Український Схід" - це проект Міністерства культури України спільно з Луганською та Донецькою військово-цивільними адміністраціями та волонтерами, спрямований на підтримку військових і цивільних, які перебувають у зоні АТО.

Інтерв'ю з Анжелікою Рудницькою згодом читайте на сайті Укрінформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-