Оновлене

Оновлене "Радіо-Ера" розпочне мовлення на Донбас і Крим

Укрінформ
Нацрада з питань телебачення і радіомовлення переоформлює ліцензії на мовлення ТОВ "ТРК "Радіо-Ера", і вже на початку березня замість позивних "Радіо-Ера FM" звучатимуть "НВ Radio".

Таке рішення ухвалено на засіданні Нацради 22 лютого, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як зазначив головний редактор журналу і сайту "Новое время" Віталій Сич, восени вони придбали "Радіо-Ера" і планують на його базі зробити нове, якісне, незалежне розмовне радіо.

"Ми придбали повністю нове обладнання, новий софт із Словаччини. У нас буде близько 46-47 співробітників. Це будуть практично всі нові люди, багато нових цікавих ведучих. Ми хочемо це назвати "Radio НВ". Для нас важливо, щоб усі продукти медіа-дому асоціювалися один з одним. Ми бачимо великий потенціал для синергії, взаємозаповнення одне одного", - сказав Сич.

За його словами, редакційна політика радіо грунтуватиметься на повному розділенні рекламного відділу і редакції. "Ми не підтримуємо ніякі політичні партії, для нас важливо зробити якісний, незалежний продукт, який слухатимуть люди і який матиме рейтинг", - підкреслив Сич.

Читайте також: Комунальні ЗМІ Києва отримають ще 44,9 мільйона, половина піде на підвищення зарплати

Він додав, що планується вже цьогоріч розпочати мовлення на окуповані території Донбасу і Криму і для цього поміняти передавачі.

Відповідаючи на запитання членів Нацради, Сич, зокрема, зазначив, що це буде розмовне радіо, але власник - це Томаш Фіала і Dragon Capital - на редакційну політику не впливає.

За словами головного редактора "Радіо-Ера" Валерія Калниша, прямоефірного інформаційно-аналітичного мовлення нове радіо матиме 15 годин на добу, і це все живий ефір.

"Новини ми не продаємо. Ми будемо дискусійним майданчиком. Ми гарантуємо виконання квот, в тому числі мовних та музичних. Ми ставимо перед собою амбітне завдання - вибудовувати нашу програмну політику на високих стандартах журналістики. Серед ведучих будуть відомі журналісти і експерти - Михайло Шаманов, Дмитро Тузов, Тетяна Даниленко, Артем Франков, Олександр Положинський. Крім того що новини будуть кожні 20 хвилин, будуть два великі - годинні - інформаційні випуски: о 12:00-13:00 та 19:00-20:00. О 20:00 ми запускаємо лінійку авторських програм, ведучими яких будуть фахівці своєї справи... На початку березня плануємо вийти на мовлення", - повідомив Калниш.

Як зазначалося, ліцензії на мовлення ТОВ "ТРК "Радіо-Ера" переоформлюються у зв’язку зі зміною позивних, складу редакційної ради, програмної концепції мовлення, організаційно-технічних зобов’язань, власників, пов’язаних осіб, місцезнаходження ТРО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-