"Ізі" - серед претендентів на Італійську національну кінопремію

Укрінформ
Створений за підтримки Держкіно України фільм "Ізі" увійшов до шорт-листа Італійської національної кінопремії David di Donatello.

Про це з посиланням на офіційний сайт Академії італійського кіно, повідомляє прес-служба Держкіно.

"Переможці Італійської національної кінопремії будуть оголошені 21 березня у Римі", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, Давид ді Донателло – це престижна італійська нагорода, яка вручається у 24-ох категоріях. З 1956 року її щорічно вручає Академія італійського кіно (Accademia del Cinema Italiano), яку нині очолює кінорежисер і сценарист Джуліано Монтальдо. Нагорода зроблена у вигляді золотої статуетки – копії статуї Давида скульптора Донателло.

Повнометражний фільм "Ізі" – це перша офіційна спільна продукція України з Італією. Стрічка була створена за підтримки Держкіно України, Міністерства культури Італії та аудіовізуального фонду Фріулі-Венеція-Джулія (Італія). Виробництвом займалися компанії Fresh Production Group (Україна), Bartlebyfilm та Pilgrim Film (Італія).

У фільмі зіграли італійські та українські актори Нікола Ночелла, Барбара Буше, Остап Ступка, Вероніка Шостак і Орест Гарда.

Фільм був офіційно відібраний на конкурс одного із найбільших міжнародних кінофестивалів світу - в Локарно (Швейцарія), де Ночелла був нагороджений як "Найкращий актор" премією незалежних швейцарських критиків Boccalino d'Oro.

Читайте також: Порошенко привітав творців фільму “Кіборги” з успіхом у прокаті

Також "Ізі" отримав Гран-прі 35 Annecy Cinema Italien – найбільшого фестивалю італійського кіно за межами Італії. Далі були нагороди за  найкращий дебютний фільм у конкурсі Fabrique du Cinema (премія аналітичного журналу італійської кіноіндустрії) та  приз від молодого журі ювілейного 40-го Фестивалю італійського кіно у Вільрю (Франція).

Загалом, стрічка брала участь у програмах 17-ти міжнародних кінофестивалів.

За рейтингом найвпливовішої італійської газети La Repubblica, фільм увійшов у TOП-10 найкращих картин 2017 року в Італії.

Драматична комедія "Ізі" розповідає про колись вправного гонщика з іменем Ісідоро, що виграв 17 чемпіонатів на "Формулі-3", тепер він став просто Ізі, мовчазним товстуном у депресії. Але життя підкидає йому можливість все змінити. Брат просить його допомогти зробити дивну річ: перевезти тіло загиблого у нього на виробництві українця до кордону, передати труну кому треба і – все. Змінитися герою буде непросто, але все, що не відбувається – на краще.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-