"Острів собак" відкрив 68-й Berlinale

Фото
Укрінформ
У німецькій столиці 15 лютого відкрився 68-й Берлінський кінофестиваль.

В офіційній частині взяли участь міністр культури Моніка Грюттерс, бургомістр Берліна Міхаель Мюллер, президент журі, німецький режисер Том Тиквер і директор Berlinale Дітер Косслік, передає кореспондент Укрінформу в Німеччині.

Першим глядачі побачили анімаційний фільм американського режисера, кінопродюсера, сценариста і актора Уеса Андерсона «Острів собак». Дія стрічки відбувається в Японії в недалекому майбутньому. Головний герой – 12-річний Атарі Кобаяші, підопічний корумпованого мера міста Мегасакі, зі згоди якого в місті починається масовий відлов собак. Тварин відправляють на острів-звалище, куди вже багато років вивозять відходи людській цивілізації. Хлопчик, виявивши пропажу свого пса Спотса, сідає на міні-супер-джет і летить на допомогу чотирилапому другу.

До слова, мультфільм вперше відкрив берлінський фестиваль.

Всього ж, як нагадав голова журі Тиквер, йому і колегам належить переглянути за 9 днів 19 фільмів, які поборються за «Золотих ведмедів».

«Ми хочемо сприймати це свято серйозно, ми хочемо перетворити цей кінофестиваль у справжній фестиваль», - заявив він, висловивши при цьому надію, що в кінці все журі заявить «одним сильним голосом» про свій вибір.

Читайте також: Україна на Берлінале: фільм, стенд і бізнес-ланч

В цілому, як уже повідомлялося, у програмі фестивалю майже 400 робіт. Серед них і картина Марисі Нікітюк «Коли падають дерева» (виробництво Україна-Польща-Македонія), яка бере участь у розділі Panorama. Це світова прем'єра фільму.

Berlinale відрізняє від інших кінофестивалів сильна політизованість і тематизация різних проблем суспільства. Цього року дискутуватимуть про рівність статей та насильство. На тлі сексуальних скандалів, що вибухнули після одкровень навколо американського кінопродюсера Харві Вайнштайна, на полях фестивалю будуть організовані дискусії в рамках руху #MeToo-Debatte.

68-ї Berlinale триватиме до 25 лютого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-