Євробачення-2018: перші три учасники фіналу Нацвідбору стануть відомі вже сьогодні

Євробачення-2018: перші три учасники фіналу Нацвідбору стануть відомі вже сьогодні

Укрінформ
Перший півфінал українського Національного відбору на Євробачення-2018 відбудеться 10 лютого. Він визначить трьох виконавців, що змагатимуться за перемогу у фіналі 24 лютого.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

У першому півфіналі національного відбору глядачі побачать дев'ять учасників, готових представити Україну в Лісабоні: СONSTANTINE, Сергій Бабкін, LAUD, гурт KAZKA, The ВЙО, KOZAK SYSTEM, VILNA, PUR: PUR і The Erised. За результатами балів від суддів і глядачів до фіналу пройдуть по троє учасників з кожного півфіналу.

Виконавці виступатимуть у такому порядку:

1. СONSTANTINE, який виконає пісню "Місто". Під ім'ям Сonstantine виступає випускник Київського інституту музики імені Глієра Костя Дмитрієв. Він відомий тим, що на "Голосі країни" потрапив у команду Івана Дорна, дійшов до фіналу і підкорив публіку своїми версіями пісень Adele "Hello" і Alabama Shakes "Do not Wanna Fight".

2. Сергій Бабкін - з піснею "Крізь твої очі" - це нова авторська пісня, яку виконавець принципово не став перекладати англійською мовою. Артист пояснює це тим, що у перекладі вона втратить свою мелодійність, шарм, ауру, характер і сенс. Бабкін хоче, аби пісня прозвучала тією мовою, якою була створена, - мовою країни, в якій народився і живе він сам. Ця пісня дуже відрізняється від усього, що Бабкін робив раніше. Вона написана в доволі незвичній для артиста манері. Для Сергія важливо, щоб пісню почуло якомога більше слухачів, бо вона для чоловіків, у яких є три найголовніші жінки в житті - мама, дружина і донька.

Читайте також: Евробачення-2018: Український співак бере участь в нацвідборі Білорусі

3. LAUD, про пісню якого ще невідомо. Laud - творчий псевдонім українського співака і композитора Влада Каращука, з яким він почав виступати із весни 2017-го, після підписання контракту з продюсером Джамали Ігорем Тарнопольським і лейблом Enjoy Records.

4. Гурт KAZKA з піснею "Дива". Це тонка лірична жіноча історія про дівчину, яка кохає так сильно й гаряче, що аж сніг навколо тане. А її кохання - справжнє святкове диво, що огортає теплом та допомагає забути про минулі розчарування. Тож залишається тільки закрити очі та співати від щастя. KAZKA - музичний гурт із Києва, який грає в стилі experimental pop з елементами електро-фольку. Всі пісні гурт виконує виключно українською мовою. Колектив заснований в 2017 році вокалісткою Олександрою Зарицькою та мультиінструменталістом та звукорежисером Нікітою Будашем. Нещодавно до гурту приєднався Дмитро Мазуряк, який грає на духових інструментах, починаючи від сопілки та окарини й закінчуючи трембітою, а також цимбалами.

5. Гурт The ВЙО з піснею "Нг'а-Нг'а". Точкою відліку стилю реггі в Україні можна вважати утворення гурту "The Вйо" в місті Кобеляки Полтавської області у 1990 році. Основу команди склали Мирослав Кувалдін і гітарист-віртуоз Сергій Підкаура. В 1995 році "The Вйо" із задерикуватою піснею "Ганжа" стали лауреатами фестивалю "Червона рута". В 2016 році "The Вйо" стали першим і поки що єдиним представником України, що відіграли на міжнародному європейському реггі-фестивалі Rototom Sunsplash.

6. Рок-гурт KOZAK SYSTEM з піснею "Mамаї". Гурт постійно представляє сучасну Україну на європейських та світових музичних фестивалях. За час свого  існування - гурт заснований в 2012 році у Києві - він відвідав з концертами 18 країн світу

7. VILNA з піснею Forest Song. VILNA - новий український музичний проект, який було створено в 2018 році. Назва "Vilna" не випадкова. Головна ідея композиції Forest Song, з якою команда вирішила розпочати свій творчий шлях і представить під час нацвідбору на Єробачення-2018 - це свобода і незалежність, як невід'ємна потреба людини й особистості. Продюсер Vilna Денис Ямбор (студія Bambrafone in ZvukoCeh) давно виношував ідею такого проекту, і коли Ірина Василенко прийшла до нього в студію реалізувати власну музичну ідею, спрацював принцип синергії. Так у майбутнього проекту з'явився вокал і автор текстів. Згодом до VILNA долучилися саундпродюсер Юрій Водолажський (Wodo), відомий за роботою із Brunettes Shoot Blondes та Артемом Півоваровим, а також молодий музикант і саундпродюсер Нікіта Рева (Nick Aver).

 8. Інді-поп-гурт PUR: PUR, пісня якого досі була невідома. До гурту входить Ната Сміріна, Євген Жебко і Григорій Олійник. На початку 2016 року PUR: PUR взяв участь у національному відборі на Євробачення. Але у фіналі посів четверте місце, поступившись майбутній переможниці Євробачення Джамалі, а також The Hardkiss та SunSay.

9. Англомовний гурт The Erised з піснею Heroes. Це перша українська група, історія якої починається зі співпраці з британським лейблом Med School, підрозділом Hospital Records. У лютому 2015-го на лейблі вийшов стартовий EP групи - Desire. Музика The Erised звучала на BBC Radio. У 2017 році група припинила співпрацю з лейблом Med School і стала незалежною. 22 вересня The Erised представила світу сингл Let Me Be, а в грудні 2017-го поїхала в тур по США з групою "Бумбокс". Гурт неодноразово переживав зміни складу. Зараз The Erised - це Соня Сухорукова, Данило Марін і Олександр Люлякін.

Як повідомляв Укрінформ, зірковим гостем першого півфіналу Нацвідбору на Євробачення-2018 стане гурт О.Torvald.

Всього за право представляти Україну на Євробаченні-2018 змагатимуться 18 виконавців. Другий півфінал Нацвідбору відбудеться 17 лютого, фінал - 24 лютого. У журі шоу цього року - Джамала, Андрій Данилко та Євген Філатов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-