Координатор фестивалю

Координатор фестивалю "Молодість" обраний у журі премії Teddy Award на Берлінале

Укрінформ
Куратор програми фільмів на ЛГБТ-тематику "Сонячний зайчик" кінофестивалю "Молодість" Богдан Жук обраний до складу журі премії Teddy Award на Берлінському міжнародному кінофестивалі.

Про це повідомляє прес-служба Держкіно.

"Члени журі подивляться більше 20 фільмів протягом 10 днів фестивалю. Це перша у світі нагорода для ЛГБТ-фільмів, заснована в 1986 році", - ідеться в повідомленні.

32-а церемонія нагородження цією премією відбудеться 23 лютого. Крім традиційних відзнак за найкращий ігровий, документальний і короткометражний фільми, а також спеціального призу журі, цьогоріч уперше вручатиметься також приз найкращому новачку – L'Oreal Paris TEDDY NEWCOMER AWARD – за перший або другий повний метр квір-тематики.

Читайте також: За «Золотих ведмедів» на Berlinale позмагаються 19 фільмів

68-й Берлінський кінофестиваль відбудеться 15-25 лютого 2018 року. Одразу три фільми, що були нагороджені чи номіновані на Teddy Award у 2017-му, зараз є претендентами на премію "Оскар" у декількох категоріях. Це "Назви мене своїм ім’ям", "Фантастична жінка" та "Сильний острів".

МКФ "Молодість" у журі TEDDY AWARD на "Берлінале" у різні роки представляли Олексій Чащин та Міла Новікова. Українці також неодноразово брали участь у суддівстві основного конкурсу. Зокрема, у 2006-му членом журі фестивалю був письменник Юрій Андрухович, а у 2008-му – продюсер і режисер Олександр Роднянський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-