За «Золотих ведмедів» на Berlinale позмагаються 19 фільмів

За «Золотих ведмедів» на Berlinale позмагаються 19 фільмів

Фото
Укрінформ
До конкурсної програми 68-го Берлінського кінофестивалю відібрано 19 кінокартин.

Про те, чого і кого чекати на кіносвяті цього року, розповів у вівторок директор Berlinale Дітер Косслік, передає кореспондент Укрінформу.

«Цього року берлінський конкурс відображає світ таким, яким він і є. А світ складний, багатогранний, але також і захоплюючий», - сказав Косслік.

Зокрема, буде показана драма Еріка Поппе «Утойа, 22 липня» про норвезького терориста Андерсе Брейвіка, німецький «Транзит» Крістіана Петцольда про часи нацизму, «Три дні в Кібероні» про життєву драму кінодіви Ромі Шнайдер, «Єва» про сильні пристрасті Бенуа Жако (світова прем'єра).

Читайте також: На Берлінале працюватиме український стенд

Як вже повідомлялося, відкриє фестиваль «Острів собак» Уеса Андерсона. Цікаво не тільки те, що вперше Berlinale відкривається анімаційним фільмом, але й те, що показаний він буде саме до початку Нового року за місячним календарем, який буде Роком Собаки.

Загалом у програмі фестивалю майже 400 робіт. Серед них і картина Марисі Нікітюк «Коли падають дерева» (виробництво Україна-Польща-Македонія), яка бере участь у розділі Panorama. Це світова прем'єра фільму.

Почесного «Золотого ведмедя» в цьому році отримає американський актор Віллем Дефо. Косслік з «нетерпінням чекає» зустрічі з цим актором, «близьким другом фестивалю», який неодноразово приїжджав як учасник програм, а також як член журі (у 2007 році). У Берліні в рамках спеціальної програми Homage покажуть кілька фільмів з Дефо, у тому числі «Антихрист», «Міссісіпі у вогні», «Остання спокуса Христа», «Водне життя» та інші.

Серед знаменитостей цьогоріч Косслік назвав також Тільду Свінтон, Ізабель Юппер, Роберта Паттінсона, Хоакіна Фенікса.

На тлі сексуальних скандалів, що продовжують трусити кіноіндустрію, на полях фестивалю буде організована дискусія #MeToo-Debatte про насильство в цій сфері.

Нагадаємо: 68-й Berlinale пройде з 15 по 25 лютого. Журі очолить німецький режисер і сценарист Том Тиквер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-