На Берлінале працюватиме український стенд

На Берлінале працюватиме український стенд

Укрінформ
На Європейському кіноринку (EFM) 68-го Берлінського міжнародного кінофестивалю працюватиме Український національний стенд. 

Про це повідомляє прес-служба Держкіно. 

"Європейський кіноринок працюватиме 15-23 лютого. Традиційно головним слоганом Українського стенду стане #UkraineIsYourDestination. Крім того, в рамках EFM буде проведено низку заходів, спрямованих на просування України на міжнародному кіноринку та налагодження співпраці з іноземними партнерами. Фінансування та організація роботи стенду та проведення інших заходів здійснюється спільними зусиллями Держкіно, МЗС України та провідних гравців кіноіндустрії нашої країни", - йдеться у повідомленні.

Цьогоріч фестиваль триватиме з 15 до 25 лютого. В ході Берлінале щорічно проводиться Європейський кіноринок (EFM), який є одним із найважливіших місць зустрічі професіоналів у сфері кіноіндустрії: виробників, дистриб'юторів, покупців, сейлз-агентів, організаторів фестивалів та кіноринків.

Для презентації України на кіноринку Асоціація кіноіндустрії України на замовлення Держкіно готує каталог "Українські фільми 2017/2018". У ньому буде зібрана інформація про найновіші українські роботи – готові й ті, що перебувають у виробництві. Українська кіноасоціація спільно з Асоціацією кіноіндустрії України та на замовлення Держкіно готують оновлений каталог "Українська кіноіндустрія", в якому буде зібрана актуальна інформація про українських виробників фільмів.

Серед основних подій, що представлятимуть Україну на кінофорумі: світова прем’єра фільму "Коли падають дерева" Марисі Нікітюк в рамках фестивальної програми Panorama Berlinale; 17 лютого - презентація Discover Ukraine в рамках "Country Session" - представлення України іноземним партнерам як кінематографічної локації з оновленим законодавчим середовищем, арсеналом сучасних сервісів та виробничих потужностей. Презентація підготовлена на замовлення Держкіно Українською кіноасоціацією і покликана заохотити іноземних кінопрофесіоналів та інвесторів до співпраці з українськими кінематографістами; 18 лютого - Бізнес-ланч в рамках Co-production Market для професіоналів галузі (за підтримки Всеукраїнського Благодійного фонду Ігоря Янковського "Ініціатива заради майбутнього"); 19 лютого - вечірка з нагоди представлення українського кіно в рамках 68-го Берлінського МКФ. Захід відбудеться за участі українських та іноземних представників кіноіндустрії й преси.

Читайте також: "Острів собак" Уеса Андерсона: Берлінале вперше відкриється мультиком

У рамках роботи Українського стенду працюватиме координаційний центр. Українські продюсери мають можливість подати заявку для представлення своїх проектів. Це можуть бути як друковані презентаційні матеріали на стенді або трейлери для демонстрації на плазмі, так і окреме місце та час у графіку для проведення зустрічей. Заявки прийматимуться до 7 лютого 2018 року на адресу: ivanna.khitsinska@gmail.com (Іванна Хіцінська, Асоціація кіноіндустрії України); artemius@ukr.net (Артем Голосов, Держкіно).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-