Презентували перевидання книги ідеолога українського націоналізму��

Презентували перевидання книги ідеолога українського націоналізму

Укрінформ
Перевидання праці відомого діяча українського національно-визвольного руху, ідеолога українського націоналізму Дмитра Мирона ("Орлика") "Ідея і Чин України" презентували у Києві. 

Ця праця актуальна для України і сьогодні, наголосив редактор офіційного видання ОУН(б) "Шлях Перемоги" Віктор Рог під час презентації, що відбулася в Українській інформаційній службі, повідомляє Націоналістичний портал

"Дмитро Мирон "Орлик" чітко описав, якою має бути мета національної революції, як вона має відбуватися, як треба захистити надбання національної революції. Бо зробити революцію можливо. Але що далі? Як захистити те, що здобули внаслідок революції? Як розбудовувати і облаштовувати державу? Якщо не здійснити чітких дій з управління, не розставити принципових людей на керівні посади і не впроваджувати жорстких дій із захисту держави, неодмінно виникне загроза реваншу. Це те, що ми спостерігаємо нині", - сказав Віктор Рог.

Читайте також: Визначено претендентів на премію "Українська книжка року"

За словами директора НАЦ "Українські студії стратегічних досліджень" Юрія Сиротюка, нація з погляду націоналістів - це спільнота і живих, і мертвих, і ненароджених українців. 

"Не маємо права дозволити паплюжити честь тих, хто загинув за Україну. Наші опоненти можуть вступати в дискусії з нами, тими, хто живий, проте нехай не сміють чіпати мертвих. Росія чи Польща здійснюють проти нас агресивні дії, а ми не можемо їм адекватно відповісти, бо маємо слабкі інституції держави. А маємо реагувати жорстко, маємо здобути суб'єктність на міжнародній арені, маємо бути сильними. Розраховувати в першу чергу на свої власні сили, як того нас вчили наші попередники, зокрема, й Мирон "Орлик", - підкреслив Сиротюк.

Як зазначалося, вперше книга побачила світ у 1940 році і поширювалася підпільно, у незалежній Україні вона вийшла у 2001 році за сприяння Молодіжного націоналістичного конгресу. 

Книга присвячена теоретичним аспектам українського революційного націоналізму. Вона була написана наприкінці 1930-х років. Розрахована на істориків, політологів, студентів, активістів патріотичних структур та громадських організацій, а також для широких кіл громадськості.  

"Ідея і Чин України" побачила світ в Українській видавничій спілці ім. Ю.Липи.

У презентації перевидання взяли участь голова проводу ОУН(б) Стефан Романів, голова Конгресу українських націоналістів Степан Брацюнь, керівник ОУН(м) Богдан Червак, голова правління Центру національного відродження Тарас Гребеняк та інші громадські діячі.

Фото: Націоналістичний портал

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-