Іллєнко поділився добрими новинами про євроінтеграцію українського кіно

Іллєнко поділився добрими новинами про євроінтеграцію українського кіно

Укрінформ
У березні 2018 року відбудуться переговори Держкіно з представниками Європейського фонду підтримки кіновиробництва, що дасть змогу нашій кіноіндустрії увійти в європейський контекст.

Про це заявив голова Державного агентства з питань кіно Пилип Іллєнко під час прес-конференції в Укрінформі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У нас позитивні новини щодо євроінтеграції українського кіно. Буквально вчора від постійного представника України при Раді Європи Дмитра Кулеби ми отримали повідомлення, офіційного листа від президента "Єврімаж" (Eurimages, Європейський фонд підтримки спільного виробництва і прокату кінематографічних та аудіовізуальних робіт, створений при Раді Європи). Він інформує нашого представника, що правління "Єврімаж" у грудні розглянуло національну доповідь України, нами підготовлену і передану їм у листопаді, і запрошують українську делегацію взяти участь у переговорах з Радою директорів "Єврімаж" у березні. Фактично, це є черговим етапом для приєднання України до цього фонду. Я думаю, що після цієї зустрічі ми вже зможемо говорити про конкретні дати", - наголосив Іллєнко. 

Читайте також: Зараз в Україні знімається півсотні повнометражних фільмів - Іллєнко

Водночас він нагадав, що розмови про приєднання до "Єврімаж" точилися з початку 2000-х років. "Нарешті в цьому процесі з'явилося світло в кінці тунелю", - сказав голова Держкіно.

Директор кінотеатру "Жовтень" Людмила Горделадзе додала, що це дуже важливо для українського кіно, оскільки означає не тільки нові можливості для міжнародної копродукції, фінансової допомоги, а й розширення кіноринку. 

"Адже всі фільми, які знімаються за підтримки "Єврімаж", отримують обов'язковий прокат у міжнародній мережі кінотеатрів "Europa Cinemas" та інших, приєднаних до цієї мережі, яких більше тисячі у більш як півсотні країнах світу", - сказала Горделадзе.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-