У Празі презентують книгу про російський фашизм

У Празі презентують книгу про російський фашизм

Укрінформ
В Інформаційному центрі Палати депутатів парламенту Чеської Республіки у четвер відбудеться презентація виданої в Україні книги російського професора Юрія Федорова “Росія між фашизмом і розпадом”.

Про це повідомляє Центр досліджень армії, конверсії та роззброєння (ЦДАКР), який є одним з організаторів заходу.

“У своїй книзі Юрій Федоров грунтовно та переконливо доводить, що встановлення фашистської диктатури та зростаючі сепаратистські тенденції, які врешті-решт призведуть до розпаду держави, є двома найбільш вірогідними сценаріями розвитку Росії у найближчій перспективі”, - йдеться у повідомленні.

У книзі російський професор також дає відповіді на наступні питання: “Чи рухається Росія власне до фашизму? Чи має авторитарний режим Путіна ознаки фашистського? Наскільки реальними є перспективи розпаду Росії? Який з двох сценаріїв, викладених у книзі, несе для Європи більшу небезпеку? І що може зробити Європа, щоб уникнути та мінімізувати ризики та наслідки, що випливають з цих двох сценаріїв?”

Після авторської презентації відбудуться публічні дебати, в якій візьмуть участь Михайло Самусь (ЦДАКР) та Ян Шир (Інститут міжнародних досліджень Карлового університету). Модератор - Давід Свобода (Інститут вивчення тоталітарних режимів).

Читайте також: Відомі російські журналісти побилися в ефірі через Сталіна

Зазначається, що Юрій Федоров є провідним російським незалежним експертом з питань зовнішньої та безпекової політики Росії. До 2006 року обіймав посаду професора Московського державного інституту міжнародних відносин (МДІМО), до цього працював заступником директора з наукової роботи московського Центра політичних досліджень Росії (ПІР-центр). В період 2006-2009 рр. працював науковим співробітником Королівського інституту міжнародних відносин у Лондоні. В даний час він працює в університетах та дослідницьких центрах Італії та Чехії і є позаштатним співробітником російської служби “Радіо Свобода”. Автор ряду книг, численних наукових статей, опублікованих в Росії, Україні, США та Європі.

Книга “Росія між фашизмом та розпадом” була видана Центром досліджень армії, конверсії та роззброєння (Київ, Україна).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-