Відомі російські журналісти побилися в ефірі через Сталіна

Відомі російські журналісти побилися в ефірі через Сталіна

Відео
Укрінформ
В Росії журналісти, члени Ради з прав людини Микола Сванідзе і Максим Шевченко ввечері 30 січня побилися в ефірі радіо «Комсомольская правда».

Про це повідомляє Медуза.

Вони були гостями програми «Радіорубка». Тема випуску була сформульована як «Чи є сталінізм хворобою, яку треба лікувати». Одним із приводів для дискусії, за словами ведучої Олени Афоніною, стало відкликання прокатного посвідчення у фільму «Смерть Сталіна».

Наприкінці ефіру Шевченко заявив Сванідзе, що той "плює на могили загиблих під Москвою", коли останній відмовився визнавати, що "російські офіцери перемагали саме під керівництвом Сталіна". Шевченко провокував Сванідзе, той у відповідь назвав його «мерзотником».

Микола Сванідзе — тележурналіст, політичний оглядач, історик. Максим Шевченко — журналіст, головний редактор сайту «Кавполит». Обидва входять у Раду з прав людини при президенті РФ.

Як повідомлялося, Міністерство культури РФ вирішило відкликати прокатне посвідчення британського фільму "Смерть Сталіна", який мав вийти на широкий екран 25 січня.

Напередодні відбувся громадський перегляд стрічки, на якому були присутні діячі кіно, депутати Держдуми, представники Російського історичного товариства, а також члени громадської ради при Мінкультури. Діячі кіно написали колективний лист на ім'я міністра культури з проханням відкликати прокатне посвідчення «Смерть Сталіна», назвавши фільм «пасквилем на історію нашої країни, злісною і абсолютно недоречною нібито «комедією», що плюндрує пам'ять про наших громадян, які перемогли фашизм». Свої підписи під листом поставили в тому числі Нікіта Міхалков, Володимир Бортко, Олександр Галібін та інші.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-