Джапарова розповіла про роль кіно у гарантуванні інформбезпеки України

Джапарова розповіла про роль кіно у гарантуванні інформбезпеки України

Укрінформ
Мінінформполітики і надалі активно підтримуватиме українське кіно, оскільки цей вид мистецтва є одним із ключових у сфері гарантування інформаційної безпеки держави.

Про це заявила заступник міністра інформаційної політики Еміне Джепарова на презентації в Укрінформі аналітичної доповіді “Стан інформаційного простору Донецької області: виклики і перспективи”.

"Не секрет, що одним з найефективніших інструментів впливу на свідомість та ідентичність людини є кіно, художні стрічки та документальні. Талмуди та книжки мало хто читає сьогодні. Тому без кіноіндустрії інформаційної безпеки не буде. Міністерство є одним з активних адвокатів підтримки саме українського кіно", - наголосила вона.

Читайте також: Українське кіно довело, що може на рівних конкурувати із зарубіжним - Розенко

У цьому контексті посадовець зазначила, що наступного року українці зможуть ознайомитися з циклом передач "Люди українського Донбасу", знятим у 2017 році. Крім того, з режисером стрічки "Кіборги" Ахтемом Сеїтаблаєвим обговорюється можливість створення серіалу на військову тематику.

"Сьогодні ми маємо результат, що більше 40 стрічок (вийшло) протягом року, українських стрічок, які підтримують державу - це і є ознака того, що ми правильно рухаємось", - наголосила Джапарова.

У межах презентації аналітичної доповіді заступник міністра представила звіт щодо роботи Міністерства інформаційної політики в напрямку інформаційної реінтеграції Донбасу у 2017 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-