Українське кіно довело, що може на рівних конкурувати із зарубіжним - Розенко

Українське кіно довело, що може на рівних конкурувати із зарубіжним - Розенко

Укрінформ
Нинішнього року уперше в історії України відбулися десятки прем’єр вітчизняних фільмів, дві третини з яких були повністю зняті за державної підтримки. 

Про це заявив віце-прем’єр-міністр Павло Розенко на Всеукраїнській нараді працівників культури, повідомляє Урядовий портал

"У цьому році ми вже побачили перші результати нещодавно прийнятого закону України "Про державну підтримку кінематографії". Вперше за всю історію нашої держави в цьому році ми побачили прем’єри близько 30 українських фільмів, з яких 2/3 були повністю зняті завдяки державній підтримці... І останні фільми, такі як "Кіборги", "Червоний", "Сторожова застава", "Межа", повністю розірвали шаблони сприйняття українського кіно і показали, що вони на рівних можуть конкурувати з найкращими і американськими, і європейськими фільмами", - підкреслив Розенко.

Він додав, що навіть прокатники не були готові до такого успіху цих фільмів, їм довелося підлаштовуватися вже у процесі.

Читайте також: Держкіно виділить 7,5 мільйона на анімаційний серіал "Мама поспішає додому"

Віце-прем’єр також зауважив: аби всі інноваційні та інвестиційні моделі закону "Про державну підтримку кінематографії" запрацювали в повному обсязі, потрібно чимало зробити з погляду впорядкування нормативної бази, яка запустить цей процес на повну силу.

"Тому завдання перед Мінкультури і Держкіно на наступний рік – завершити цю справу, щоб закон запрацював у повному обсязі", - зазначив він.

Розенко також наголосив, що у Держбюджеті на 2018 рік видатки на підтримку національного кіновиробництва збільшено на 500 млн грн. Загалом сума держпідтримки кіногалузі в наступному році становитиме понад 1 млрд грн. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-