Українська академія балету: комітет ВР підтримує ініціативу Мінкультури

Українська академія балету: комітет ВР підтримує ініціативу Мінкультури

Укрінформ
Комітет Верховної Ради з питань культури і духовності підтримав ініціативу Мінкультури про поступове перетворення Київського державного хореографічного училища на Українську академію балету.

Про це повідомляє прес-служба Мінкультури. 

Крім того, комітет ініціюватиме внесення змін до Бюджетного кодексу України для забезпечення фінансування училища за рахунок держбюджету у 2018 році.

"Таке рішення було прийнято під час виїзного засідання з метою розгляду та обговорення проблем фінансування та підпорядкування основного навчального закладу в галузі балету - Київського державного хореографічного училища. Наразі училище включене до переліку закладів освіти, які передаються на фінансування з місцевих бюджетів (додаток №10 до Закону України "Про державний бюджет України на 2018 рік")", - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Будівля Національного цирку не підлягає приватизації - Мінкультури

Міністр культури України Євген Нищук наголосив, що реалізація рішення про передачу Київського державного хореографічного училища до комунальної власності призведе до втрати національної балетної школи та єдиного в Україні спеціалізованого закладу з підготовки артистів балету, обмежить доступ до цієї освіти дітей з-поза меж столиці. Наразі ж училище здійснює цільову підготовку артистів балету для 4 національних театрів опери та балету - в Києві, Львові, Одесі та Харкові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-