Держкіно дасть гроші на фільм-дослідження

Держкіно дасть гроші на фільм-дослідження "Ульяненко: Без цензури"

Укрінформ
Держагентство України з питань кіно уклало контракт з компанією "Директорія кіно" про надання проекту "Ульяненко: Без цензури" держпідтримки у 2,5 млн грн, що становить загальну вартість виробництва фільму.

Про це повідомляє прес-служба Держкіно. 

"Кінопроект повнометражного документального фільму "Ульяненко: Без цензури" став одним із переможців десятого конкурсного відбору Держкіно. Режисер стрічки - Юлія Шашкова. Автор сценарію – Мирослав Слабошпицький. Продюсери фільму - Ігор Савиченко, Володимир Тихий та Мирослав Слабошпицький", - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, цьогоріч Олесеві Ульяненку, лауреату Малої Шевченківської премії, мало б виповнитися 55 років. Цей фільм є дослідженням життя і творчості Ульяненка як абсолютно унікальної постаті в сучасній українській культурі. Олесь став родоначальником соціального українського нуару та першим забороненим письменником в часи Незалежної України.

Читайте також: Фільм про кримських татар покажуть на кінофестивалі в Карлових Варах

Фільм спиратиметься на документальні відео- та фотоматеріали, що стосуються життя Олеся Ульяненка, і на величезний пласт кіно- та фотоархівів, на яких зафіксовано соціальні та культурні події, що вплинули на творчий шлях письменника та на становлення новітньої України. Це поєднання представників різних соціальних прошарків виразно продемонструє контекстуальні та світоглядні конфлікти, які лежать в основі творчості Олеся та які загалом актуальні й досі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-