Фільм про кримських татар покажуть на кінофестивалі в Карлових Варах

Фільм про кримських татар покажуть на кінофестивалі в Карлових Варах

Укрінформ
Проект нового фільму Нарімана Алієва «Додому» відібрали до участі у міжнародній платформі для фахівців в галузі кіновиробництва MIDPOINT Feature Launch-2018. 

Команда відвідає дві навчальні сесії в Італії та Сербії, після чого представить проект на фестивалі в Карлових Варах, повідомляє прес-служба Держкіно. 

"У 2017 році режисер Наріман Алієв анонсував початок роботи над новою картиною «Додому». Драма про долю кримськотатарської родини і непросту любов до Батьківщини стане дебютом режисера в повному метрі. Проект фільму пройшов відбір на MIDPOINT Feature Launch-2018 — унікальну освітню платформу в Чехії. Всього на курс потрапили 9 команд з країн Центральної та Східної Європи", – йдеться у повідомленні.

Над проектом «Додому» працює Наріман Алієв, продюсує фільм Володимир Яценко, виробництвом фільму займеться студія LIMELITE. Для написання сценарію до команди приєдналася сценарист і режисер Марися Нікітюк.   

 Протягом MIDPOINT Feature Launch 2018 команда фільму представить проект на IFF Karlovy Vary 2018 Industry Days, а також зустрінеться з представниками індустрії на When East Meets West, де зможе домовитися з потенційними партнерами про подальшу співпрацю.

Новий фільм Алієва вже відзначили в професійній кіноспільноті — у листопаді цього року проект був відібраний на Baltic Event Co-Production Market і брав участь в індустріальній секції Талліннського кінофестивалю «Темні ночі».

MIDPOINT Feature Launch 2018 — унікальна тренінгова програма для фахівців у галузі кіновиробництва. Мета програми — вибудувати і посилити співпрацю між письменником (сценаристом), режисером і продюсером, які працюють над виробництвом фільму. Платформу MIDPOINT підтримує Міністерство культури Чеської Республіки, Державний фонд кінематографії, команда Міжнародного кінофестивалю в Карлових Варах та інші партнери.

Читайте також: Чи варто йти на «Кіборгів»? Так, так, так!

Наріман Алієв - молодий кримськотатарський режисер, автор трилогії «Кримські історії» (короткий метр). Останній фільм трилогії, «Без тебе» (Sensiz), був представлений в рамках Generation 14+ 66-го Берлінського кінофестивалю. У новій картині Алієв повертається до теми рідного для нього Криму. У центрі сюжету - непроста історія родини кримських татар, що розгортається на тлі умов анексії півострова. Режисер звертається до питань сімейних відносин, проблем різниці поколінь, до одвічного конфлікту батьків і дітей.

Фото: krymr.org (RFE/RL)

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-