В Укрінформі проведуть дитячі майстер-класи з кіновиробництва

В Укрінформі проведуть дитячі майстер-класи з кіновиробництва

Укрінформ
Громадська організація "ГЕРОЇ. ЮЕЙ" презентувала проведення 16-17 грудня спільно з Міністерством інформполітики безкоштовного інтерактиву «U-KINO» в рамках освітньої програми «Жовтий автобус». 

Інтерактив передбачає проведення майстер-класів з журналістики, продюсування, операторської, сценарної майстерності, гриму, а також з режисури і PR, заявив на прес-конференції в Укрінформі керівник ГО "ГЕРОЇ. ЮЕЙ" Ярослав Пілунський.

 «Завдання нашого інтерактиву зараз, який ми проводимо - це показати напрацьований досвід бачення класів з нашими майстрами, з якими ми у експедиціях проводили роботу. Друге завдання - це зібрати круглий стіл, для того, щоб обговорювати наступний крок», - зазначив Пілунський.

Ще одним завданням проекту, за його словами, є організація практичних навчань дітей. «Зараз у нас гостро стоїть питання з тим, щоб перейти на наступний рівень - це починати практичні завдання в студії і починати тісну взаємодію з державними, освітніми організаціями», - зазначив режисер. 

Заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова наголосила на прес-конференції, що зараз є актуальними виклики, пов'язані з формуванням інформаційного суспільства в умовах, коли Україна перебуває в стані інформаційної війни, «де використовуються технології із окупації не тільки території, але і окупація свідомості».

«Для того, щоб мати критичне мислення, для того, щоб давати раду певним викликам, які сьогодні є з точки зору впливу на свідомість, важливо бути медіаосвіченими, медіаграмотними. Цей проект якраз про це - про вміння творчо підходити, про вміння критично мислити, про вміння творити і відповідати тим технологіям, тим сучасним процесам, які відбуваються не тільки в Україні», - вважає Джапарова.

 Разом із тим інший учасник прес-конференції, представник Фонду сприяння демократії посольства США, що надає підтримку проведенню проекту,  помічник аташе з питань культури Фонду Сергій Решетов зазначив, що проект допомагає навчатися і отримати неформальну, громадянську освіту і посилити громадянську позицію, патріотичні навички дітям і підліткам у зоні конфлікту.

 «Він надає можливість отримати перші навички професійної діяльності операторів, журналістів, блогерів, громадських активістів. Я сподіваюсь, що він надасть творчий і інтелектуальний поштовх», - сказав Решетов.

Протягом двох днів у залах Укрінформу  відбудеться 7 майстер-класів з кіновиробництва від 10 майстрів - провідних кінематографістів, журналістів та рекламістів України. Усі учасники ознайомляться з навичками написання сценаріїв, зможуть випробувати себе в ролі акторів, побачити, як наноситься професійний грим для зйомок у кінострічці.

Читайте також: Співпраця з ЄС допомагає виводити культуру на перший план в Україні — Нищук

На U-KINO усі бажаючі ознайомляться з операторською майстерністю, а також побачать техніку, якою знімається кіно, опанують ази написання чесної і цікавої рецензії до фільму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-