Співпраця з ЄС допомагає виводити культуру на перший план в Україні — Нищук

Співпраця з ЄС допомагає виводити культуру на перший план в Україні — Нищук

Укрінформ
Завдяки стратегічній співпраці з Представництвом ЄС в Україні, з програмами ЄС у розрізі культурних та креативних індустрій сфера культури набирає вищого, визначального статусу в Україні.

На цьому наголосив під час міжнародної конференції "Культурні відносини України та ЄС: перші досягнення" міністр культури Євген Нищук, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

“Впродовж року в Україні відбувалися заходи у співпраці з ЄС та Радою Європи. Це стратегічний ланцюжок - майже щомісяця проходили конференції, присвячені тій чи іншій важливій темі, як охорона культурних надбань, вшанування культурного розмаїття. Це системна робота, яка дуже важлива, яка виховує нове мислення, нову якість культурного менеджменту в Україні”, - сказав міністр.

Він зазначив, що саме цього року ми маємо конкретні культурні проекти, які успішно втілюються за фінансової підтримки центрального офісу Бюро "Креативна Європа" і дають прозорі і рівні можливості для всіх реалізувати свої ідеї на культурному полі.

“Наступний, 2018, рік і в Європейському Союзі, і в Україні буде Роком охорони культурної спадщини. Для нас це дуже важливо, зокрема і в плані підготовки відповідних правових документів, і передбачення коштів, які мають бути закладені в бюджет”, - підкреслив Нищук.

Міністр нагадав принагідно, що саме охороні культурних надбань було присвячено і велику конференцію, яка нещодавно пройшла в Івано-Франківську. Він також зазначив, що в базових засадах Угоди про асоціацію між Україною та ЄС закладена і культурна складова.

Читайте також: Уряд уповноважив Нищука на підписання Євроконвенції про спільне кіно

“Все це є засадами того, що ми почали ставити культурну політику на перший план, і дуже раді, що без культурної складової не обговорюються ні політичні, ні економічні, ні соціальні питання. Ми змінюємо мислення політичної еліти в Україні, яка починає розуміти, що на культуру потрібно збільшити фінансування, бо саме культура впливає на розвиток людського потенціалу, на соціально-економічний розвиток держави, що зрештою дозволить нам бути конкурентними в Європейському Союзі”, - наголосив міністр культури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-