Помер оперний співак Дмитро Хворостовський

Помер оперний співак Дмитро Хворостовський

Укрінформ
Всесвітньо відомий російський оперний співак Дмитро Хворостовський помер.

Про це повідомляє "Комерсант".

"Оперний співак Дмитро Хворостовський помер на 56-му році життя", - йдеться у повідомленні.

Зірка світової опери останні роки боровся з раком - у червні 2015-го у нього діагностували пухлину мозку. Тоді артист на два місяці відмінив виступи. Хворостовський пройшов кілька курсів хіміотерапії в одному з онкологічних центрів Лондона, і вже 25 серпня 2015 року вийшов на сцену нью-йоркської Метрополітен-опера.

Але у грудні 2016 року здоров'я співака погіршало, і він знову відмінив усі виступи.

У жовтні багато російських ЗМІ повідомили про смерть артиста, проте тоді чутки не підтвердилися.

Як інформує ТАСС з посиланням на офіційне повідомлення виконавчого віце-президента 21C Media Group Шона Майкла Гросса, який був офіційним представником артиста у Лондоні, останні дні співак провів в оточенні близьких у хоспісі, неподалік від свого дому в Лондоні.

Сім'я Хворостовського також підтвердила інформацію про його смерть на його офіційній сторінці у Facebook. "Після двох з половиною років боротьби з раком мозку він мирно помер сьогодні вранці в оточенні близьких", - йдеться у повідомленні.

Дмитро Хворостовський народився 16 жовтня 1962 року в Красноярську. Широку популярність він здобув в 1989 році після перемоги на Міжнародному конкурсі вокалістів «Співак світу» у Кардіффі (Велика Британія). Він виступав на найпрестижніших оперних сценах світу, зокрема, у лондонській Королівській опері Ковент-Гарден, міланській Ла-Скала, Віденській та Берлінській державних операх.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-