Фільм про Сенцова отримав нагороду на кінофестивалі в Угорщині

Фільм про Сенцова отримав нагороду на кінофестивалі в Угорщині

Політв’язні
Укрінформ
Російський режисер Аскольд Куров отримав приз за стрічку "Процес: Російська держава проти Олега Сенцова" на фестивалі документального кіно про права людини Verzio International в Будапешті.

Про це повідомила у Facebook спільнота "Звільнити Олега Сенцова".

Стрічка отримала приз глядацьких симпатій. Нагороду прийняла продюсер фільму Маша Гаврилова.

Читайте також: У Сенцова в колонії РФ почались проблеми із серцем - адвокат

Раніше фільм Аскольда Курова "Процес" про ув'язненого в Росії українського кінорежисера Олега Сенцова номінували на премію Silver Eye-2017 як найкращий документальний фільм Східної та Центральної Європи.

Фестиваль документальних фільмів про права людини Verzio International відбувається в Угорщині щорічно з 2004 року. Він спрямований на сприяння відкритому суспільству, демократичним цінностям, верховенству права, свободі вираження думок.

Читайте також: На підтримку Сенцова і Сущенка: PEN-клуб прийшов до посольства Росії в Берліні

Нагадаємо: у серпні 2015 року суд у РФ визнав Олега Сенцова і Олександра Кольченка винними у створенні у Криму терористичної організації, скоєнні двох терактів і підготовці ще одного, а також у спробі придбання вибухових пристроїв і незаконному зберіганні зброї.

Сенцова засудили до 20 років колонії суворого режиму. У лютому 2016 року його етапували до Якутії, в вересні 2017 року перевели на Ямал. Нині його утримують у колонії в місті Лабитнангі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-