Українські діти зняли фільм про Раду Європи

Українські діти зняли фільм про Раду Європи

Укрінформ
Делегація українських дітей, які стали переможцями конкурсу в рамках програми Ради Європи «Децентралізація і територіальна консолідація в Україні», відвідали Раду Європи і зняли фільм про організацію для дитячої аудиторії.

Ініціатива дітей була сприйнята делегатами Всесвітнього форуму за демократію дуже позитивно, утворилася черга з тих, хто бажав на камеру передати привіт українською мовою на знак підтримки України, повідомила Укрінформу генеральний директор дитячого громадського інтернет-телебачення і радіо «Веселка TV» Діна Ібрагімова.

«Ми стали переможцями міжнародного конкурсу «Дитятко» в номінації «Місцеве самоврядування - це ми!» й отримали запрошення відвідати Раду Європи. Зараз працюємо над фільмом про РЄ, ПАРЄ, ЄСПЛ для дітей, зокрема звертаємося до делегатів Форуму з проханням взяти участь у зйомці - підтримати, передати привіт Україні, сказавши кілька фраз українською. На нас дуже добре реагують. Іноді деяке замішання відчувається, тому що бачать мікрофон, частіше стають у чергу. Це приємно», - розповіла Ібрагімова.

Гендиректор «Веселка TV» також повідомила, що раніше їх організація базувалася і працювала в Луганську, але у зв'язку з воєнними діями перебралася до Києва, де функціонує в новообладнаній студії.

«Самі ми зі східної України, ми були дитячою телевізійною студією в місті Луганську, але, на жаль, воєнні дії нас вигнали по світу, зараз ми базуємося в Києві. Є у нас своя студія, ми виграли грант переселенців, побудували справжню телевізійну студію, проводимо заняття, майстер-класи», - сказала керівник дитячої студії, запрошуючи всіх бажаючих у гості.

Читайте також: Рада оголосила українському кіно ПДВ-канікули

«Побачити те, що ми робимо, наші програми про демократію, про тематику Форуму - популізм, про місцеве самоврядування можна в Youtube», - повідомила Укрінформу Олександра Заїкіна, переможниця конкурсу «Місцеве самоврядування - це ми».

Одним із найпривабливіших моментів на Форумі вона вважає «можливість поспілкуватися з людьми, які хоч і говорять різними мовами, дуже відкриті й товариські».

Загалом від України в Раду Європи приїхали 10 дітей-переможців конкурсу «Дитятко».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-