Рада оголосила українському кіно ПДВ-канікули

Рада оголосила українському кіно ПДВ-канікули

Укрінформ
Верховна Рада до 1 січня 2023 року звільнила від оподаткування податком на додану вартість виробництво українських фільмів.

За ухвалення в цілому законопроекту «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо державної підтримки кінематографії в Україні» № 3238-д проголосували 228 депутатів при мінімально необхідних 226, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Так, до 1 січня 2023 року звільняються від оподаткування податком на додану вартість операції з постачання національних фільмів, визначених Законом України "Про кінематографію", виробниками, демонстраторами та розповсюджувачами національних фільмів, а також постачання робіт та послуг з дублювання, озвучення державною мовою іноземних фільмів на території України, постачання робіт та послуг із збереження, відновлення та реставрації національної кінематографічної спадщини.

При розгляді поправок до цього законопроекту прозвучала ініціатива поставити на підтвердження поправки, які були враховані комітетом, що стосувалися не розповсюдження звільнення від ПДВ іноземних фільмів, дубльованих, озвучених державною мовою на території України. Ця ініціатива не була підтримана і, відповідно, залишилась редакція першого читання, де звільнення від оподаткування поширюється на іноземні фільми, дубльовані, озвучені державною мовою на території України.

Читайте також: Гройсман обіцяє належну увагу українському кіно у бюджеті наступного року

Крім того, депутати також прийняли в цілому пов’язаний із попереднім законопроект № 3239-д «Про внесення змін до Митного кодексу України щодо державної підтримки кінематографії в Україні». За його прийняття проголосували також 228 депутатів. 

Разом із тим депутати направили на повторне друге читання законопроект № 3240 «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо державної підтримки кінематографії в Україні». 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-