Виставка

Виставка "Японія у фото очима українців" відкрилася в Аrt Hub Укрінформу

Укрінформ
Експозиція "Японія у фото очима українців" відкрилася у середу, 8 листопада, в Аrt Hub Укрінформу. Вона презентує 35 найкращих робіт - переможців однойменного конкурсу, оголошеного Посольством Японії в Україні з нагоди Року Японії.

Про це повідомила під час відкриття виставки Марина Соботюк - завсектора зв'язків з громадськістю, взаємодії зі ЗМІ та координації з органами влади Міністерства інформаційної політики, яке разом з Посольством є організатором експозиції. 

Презентація фоторобіт "Японія у фото очима українців" у Art Hub Укрінформу/ Фото Данііла Шамкіна

"Міністерство інформаційної політики та Посольство Японії проводять спільні заходи з метою привернути ще більше уваги до Року Японії в Україні і залучити самих українців. На початку року Посольство оголосило у Facebook конкурс "Японія у фото очима українців", запросивши до участі всіх наших земляків, які мали нагоду відвідати Японію чи зараз там проживають. Посольство  щотижня обирало найкраще фото з розміщених у соцмережах. МІП надрукувало світлини, які перемогли за результатами конкурсу. Нині ці 35 аматорських, але надзвичайно гарних робіт представлені на виставці в Аrt Hub Укрінформу", - сказала Соботюк. 

Вона зазначила, що в міністерстві вирішили надрукувати фотографії невеликим форматом, щоб зберегти їх якість, але це друк унікальний - на склі, тому виставка дуже гарно виглядає.

"Ми теж оголошували конкурс на друк. Нашою метою було ще раз внести в інформаційне поле тему Японії. Цього разу - за допомогою таких красивих світлин. Ми вже запросили через соціальні мережі всіх охочих відвідати цю чудову виставку, яка і є призом для переможців", -  зазначила представник МІП. 

За словами політичного аташе Посольства Японії в Україні Такаші Хірано, фотографій на конкурс надійшло досить багато, що їх приємно вразило, також вразило те, що зроблені вони з любов'ю до його країни. 

Читайте також: У Вашингтоні розпочалися заходи до 85-ї річниці Голодомору в Україні

"Ми тішимося тим, що можемо бачити нашу країну насамперед очима українців. Українці робили ці чудові знімки, і ми можемо їх тут представляти. Це велика честь і справжнє задоволення", - підкреслив Такаші Хірано.

Водночас він додав, що до кінця Року Японії в Україні залишається  не так багато часу, проте попереду ще багато цікавих проектів, ініційованих Посольством.  

"Насамперед завтра, 9 листопада, в Мистецькому арсеналі відкриється найбільший проект Року Японії - виставка "Уявний путівник. Японія”. Ми запрошуємо всіх прихильників японської культури відвідати її", - сказав політичний аташе. 

Виставка "Японія у фото очима українців"  в Аrt Hub Укрінформу триватиме  до 29 листопада. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-