Осіння добірка для читання під ковдрою

Осіння добірка для читання під ковдрою

Огляд
Укрінформ
Коли на дворі дощ та не хочеться нікуди йти - це найкращий час для читання. Зібрали для вас новинки осені від українських видавництв.

"Артеміда" Енді Вейр

Нова книга від Енді Вейра - автора бестселлера "Марсіянин". Дія цього фантастичного роману розгортатиметься в колонії Артеміда на Місяці. У центрі історії - дівчина на ім'я Жасмін Башара (відома як Джаз). Їй двадцять з хвостиком, і вона вже довгий час безцільно живе в Артеміді - єдиному поселенні на Місяці. Дівчина загрузла в боргах і, щоб звести кінці з кінцями, погоджується взяти участь у кримінальній афері. На жаль, наслідки справи - несподівані, а сама Джаз опиняється в центрі змови щодо контролю над Артемідою.

"Людський фактор. Секрети тривалого успіху видатних компаній" Річ Карлґаард

Фото: Instagram knygolove

Як збудувати сильну й успішну компанію, що впевнено впроваджує інновації та зберігає стабільність навіть у кризові часи? Річ Карлґаард, видавець американського ділового журналу Forbes, видатний підприємець та аналітик, переконаний: ключ до успіху варто шукати в нематеріальній складовій бізнесу – так званому "людському факторі". Автор розповідає про те, як сформувати сильну команду, створити ідеальні умови для її розвитку та, зрештою, привести свою компанію до високих успіхів і перемог на тривалий період.

"Три потоки місячного світла"  Ігор Римарук

До вибраного Ігоря Римарука (1958—2008) — одного з найвизначніших поетів другої половини ХХ ст. — увійшли вірші з усіх його попередніх збірок, які якнайповніше відображають творчий шлях цього бездоганного майстра поетичної форми і змісту.

Читайте також: Ляк-переляк: добірка книжок, які вас нажахають

"Вбивство у "Східному експресі" Аґата Крісті

Фото: Instagram katemolochko

"Вбивство у “Східному експресі”" – одна із найвідоміших детективних історій Аґати Крісті, нова екранізація якої очікується цього місяця. Знаменитий бельгійський детектив Еркюль Пуаро мусить терміново виїхати до Британії, але вільних місць у "Східному експресі" вже немає. Його виручає давній друг мсьє Бук, власник залізничної компанії. Зранку за сніданком детектив відзначає, що пасажири поїзда — люди різних національностей. Американець Ретчетт, що видається Пуаро надто підозрілим, просить детектива стати його охоронцем. Але той відмовляється. Уночі Пуаро весь час будитимуть різні звуки, а потім настане тиша — через снігові замети поїзд зупинився десь у Югославії, пасажири нервуються, а дивний містер Ретчетт лежить мертвим у своєму купе… 

"Вузька стежка на далеку північ" Ричард Фленеган

Фото: Instagram stary_lev

"Вузька стежка на далеку північ" — роман австралійського письменника Ричарда Фленегана, за який він здобув Букерівську премію 2014 року. Це історія військовополонених часів Другої світової, які будували залізницю між Бірмою і Таїландом, так звану «Дорогу смерті» — бо тисячі з них гинули в джунглях від каторжної роботи, недуг та виснаження... Роман для тих, хто не любить читати романів про війну. 

"Малхут" Остап Українець

Фото: Instagram likagold87

Станіслав, шістдесяті роки ХІХ століття. Молодому адвокату і контрабандисту Іґнацію Камінському під час однієї з оборудок до рук випадково потрапляють старі листи, у яких згадується його рідне місто як осердя лицарського ордену, що ставив собі за мету створення політичного союзу вільних країн — відновленої Речі Посполитої. Дебютний роман молодого письменника присвячений пошукам напівміфічного спадку засновників міста, але давні таємниці розгадувати нелегко — надто ж якщо хтось і досі їх ретельно охороняє.

Читайте також: 25 книг нобелівських лауреатів українською: добірка для допитливих

"Продається все. Джеф Безос та ера Amazon" Бред Стоун

Фото: Instagram nashformat.ua

"Продається все. Джефф Безос та ера Amazon" — не лише історія успіху новаторської компанії, а й свого роду посібник, інструкція для тих, хто хоче створити свій бізнес. Бред Стоун захопливо пише про зародження і розвиток Amazon — від часів створення компанії на Волл-стріт на початку 1990-х і дотепер. Amazon одним із перших побачив необмежені можливості інтернету. Стоун розкриває секрет успіху засновника Amazon Джеффа Безоса, одного із найвидатніших бізнес-лідерів сучасності і невтомного генератора ідей, та в деталях розповідає, як Безос дисципліновано і подекуди педантично втілює новаторські ідеї у життя, ламає стереотипи і не визнає загальноприйнятих правил, запроваджуючи натомість свої.

"Концерт пам’яті янгола" Ерік-Емманюель Шмітт

Свята Рита — покровителька тих, кому здається, ніби виходу вже немає. Постать саме цієї святої бельгійський письменник французького походження Ерік-Емманюель Шмітт зробив стрижневою для збірки новел "Концерт пам’яті янгола". Кожна новела у збірці — це парадокс, пошук відповіді на непросте запитання: чи може людина змінитися? Чи існує "сіра зона" між добром і злом? Як бути, коли виходу начебто немає? Шмітт, як завжди, вправно жонглює словами і сенсами та вражає читачів бездоганною майстерністю створювати короткі формою прози.

"Крамничка "З легкої руки" Горан Петрович

Фото: yakaboo.ua

Багато читачів кажуть, що, читаючи, вони "поринають у книжку", однак тільки ті, хто сповна опанували мистецтво читання, можуть поринути у неї буквально: пройтися морським узбережжям і нанести на підошвах піску в дім, придбати продукти в магазині, який давно вже не існує в реальності, чи зустріти читача, який саме мандрує тими ж реченнями. Редактор Адам Лозанич, що належить до таких майстрів читання, одного дня отримує завдання – втрутитись у загадкову книжку, про яку немає інформації навіть у Національній бібліотеці. Розмірковуючи, навіщо комусь вносити зміни в текст, який навіть не містить сюжету, а є лише описом розкішної вілли і пишного саду, юнак знайомиться з іншими читачами, переживає дивовижні події і викорчовує рослини, що колись були свідками незвичайної історії кохання.

Читайте також: Книжкове літо: 25 новинок від українських видавництв

"Небезпечні мандри" Річард Адамс

Фото: Instagram vityska_vv

"Небезпечні мандри" — найзнаменитіший роман сучасного англійського письменника Річарда Адамса (1920–2016) в жанрі героїчного фентезі. Автор описує пригоди кількох відчайдухів — молодих диких кролів, які, рятуючись, покинули свою домівку в пошуках ліпшої долі. Кожна мить для них сповнена небезпек, і нікому не відомо, чи досягнуть вони заповітної мети… 

Огляд підготувала Оксана Ускова

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-