У маленькому містечку США знайшли роботу Родена ціною у $12 мільйонів

У маленькому містечку США знайшли роботу Родена ціною у $12 мільйонів

Укрінформ
У США знайшли бюст Наполеона Бонапарта, створений «батьком» сучасного скульптурного мистецтва Огюстом Роденом.

Про це повідомляє RFI.

Бюст 80 років прикрашав залу засідань у містечку Медісон (16 тисяч населення), що у штаті Нью Джерсі, але ніхто не знав його справжньої цінності.

Не було жодних документів, не було жодного запису про те, що коли і за яких обставин бюст потрапив до будівлі", - заявив Ніколя Платт, голова Hartley Dodge Foundation, що обслуговує будівлю муніципалітету.

Біла мармурова статуя зацікавила у 2014 році 22-річного студента мистецтва Маллорі Мортілларо, якого залучили для інвентаризації майна в будівлі. Коли він побачив на бюсті підпис «Роден», то розпочав справжнє розслідування, роботу в архівах, звернувся до Паризького комітету Огюста Родена.

Читайте також: Київський будинок зі зміями та каштанами реставрує інвестор

Таємниця була розкрита після того, як у збірці документів знайшли фотографію із зображенням Родена під час створення бюсту Наполеона. Саму скульптуру вважали загубленою. Також експерти підтвердили відповідність матеріалу, з якого виготовлений бюст, тому, який використовував Роден для своїх робіт.

Визначена мистецтвознавцями орієнтовна вартість бюсту - від 4 до 12 мільйонів доларів. Саме тому, з міркувань безпеки, про знахідку не повідомляли протягом кількох років, до її передачі до музею мистецтв у Філадельфії.

Бюст зображає молодого Бонапарта у той час, коли він вже відомий генерал, але ще не імператор. Роботу Родена прикрашає напис "загорнутий у свою мрію".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-