Фільми

Фільми "Рівень чорного" і "Межу" відібрали на кінофестиваль у Німеччині

Укрінформ
Два українські художні фільми поборються за головну нагороду 27-го Міжнародного кінофестивалю у німецькому Коттбусі.

Про це повідомляє прес-служба Держкіно

"У конкурсній програмі повнометражних художніх фільмів разом з 10-ма стрічками з інших європейських країн будуть представлені українські фільми "Рівень чорного" Валентина Васяновича і словацько-українська "Межа" Петера Беб’яка, створена за підтримки Держкіно", - йдеться у повідомленні.

Обидві стрічки цьогоріч поборються також за "Оскар" у номінації "найкращий фільм іноземною мовою". "Рівень чорного" представлятиме Україну, а "Межа" - Словаччину.

Світова прем'єра стрічки "Рівень чорного" відбулася на 8-му Одеському кінофестивалі, де фільм був відзначений премією Міжнародної федерації кінопреси (FIPRESCI) як найкращий український повнометражний фільм. Головні ролі у картині зіграли Костянтин Мохнач та Катерина Молчанова. 31 серпня картина вийшла у всеукраїнський прокат.

Світова прем’єра "Межі" відбулася у рамках Міжнародного кінофестивалю в Карлових Варах, де режисер фільму Петер Беб’як отримав приз за найкращу режисерську роботу. В український прокат "Межа" вийде 16 листопада.

Міжнародний кінофестиваль у Коттбусі цьогоріч пройде з 7 по 12 листопада.

Читайте також: Вперше за сюжетом українського фентезі створено гру з доповненою реальністю

Програма повнометражних художніх фільмів: http://www.filmfestivalcottbus.de/en/festival-en/program-en/sections-en/section/2.html

Як повідомляв Укрінформ, у конкурсній програмі короткометражних фільмів кінофестивалю в Коттбусі представлені дві створені за підтримки Держкіно стрічки: "У полі" Олександра Шкрабака та "Кров’янка" Аркадія Непиталюка.

Фото: planetakino.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-