Кириленко: Штраф за порушення закону про гастролі – до 100 мінімальних зарплат

Кириленко: Штраф за порушення закону про гастролі – до 100 мінімальних зарплат

Укрінформ
Віце-прем'єр-міністр В'ячеслав Кириленко вважає ухвалення змін до закону "Про гастрольні заходи в Україні" ще одним кроком проти гібридної російської агресії.

Про це заявив під час обговорення законопроекту у Верховній Раді, повідомляє Урядовий портал.

"Цей важливий закон дозволить унормувати не питання музики, концертів чи фестивалів, це закон про гібридну війну Росії проти України. В ньому внесені зміни до чотирьох статей і вводиться нова стаття. Цей закон розроблено спільно урядовцями і депутатами", - наголосив Кириленко.

Потреба змін до закону про гастролі, за його словами, зараз гостра, оскільки почастішали випадки, коли російські гастролери виступають в окупованому Криму, незаконно перетнувши кордон України, а за декілька днів дають концерти в інших містах України. Це відбувається тому, що організатори гастролей не несуть жодної відповідальності за тих, кого запрошують із Росії.

Згідно з новими правилами, організатори гастролей повинні мінімум за 30 днів попереджати СБУ про приїзд  в Україну артиста, щоб вона перевірила всю інформацію стосовно нього. СБУ протягом 10 днів з моменту одержання запиту розглядає та надає організатору заходу відповідь про наявність або відсутність законних підстав для недопущення громадянина країни-агресора до участі в гастролях. І тільки після отримання відповіді від СБУ про відсутність законних підстав організатор укладає договір із відповідним гастролером.

Читайте також: Російські артисти – за згоди СБУ: Рада змінила закон про гастролі

"Таким чином усунеться проблема, коли українським правоохоронцям доводитися виловлювати вже постфактум російських виконавців-порушників", - зазначив Кириленко.

Організатор гастрольного заходу, який порушив вимоги статей 3 та 4 цього закону несе адміністративно-господарську відповідальність у формі штрафу в розмірі від 50 до 100 мінімальних заробітних плат.

Як повідомляв Укрінформ, парламент ухвалив 5 жовтня проект Закону про внесення змін до Закону України "Про гастрольні заходи в Україні" (щодо особливостей організації та проведення гастрольних заходів в Україні за участі громадян країни-агресора) (№6682). За проголосували 232 депутати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-