Наливайко про реорганізацію Укртелефільму: Маємо вирішити три головні завдання

Наливайко про реорганізацію Укртелефільму: Маємо вирішити три головні завдання

Укрінформ
З метою активізації роботи з перетворення ДП "Студія "Укртелефільм" на публічне акціонерне товариство (ПАТ) до робочої комісії, що спеціально утворюється, увійдуть також представники Національної суспільної телерадіокомпанії України та Наглядової ради НСТУ.

Про це повідомив голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко під час засідання колегії комітету, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Три головні завдання ми маємо вирішити. Перше - це виконати закон "Про Суспільне телебачення і радіомовлення" і постанову Кабінету міністрів про реорганізацію в публічне акціонерне товариство студії "Укртелефільм" - і потім, відповідно, про приєднання її до ПАТ НСТУ. Друге - ми маємо зробити кроки... щоб відновити його роботу (Укртелефільму) як підприємства, що є статутною вимогою, зі створення різного роду фільмів, тобто повернути його до творчої діяльності. Це можливо тільки в одному варіанті - після приєднання до НСТУ. Самостійно це зробити йому нереально. Третє питання - це соціально захистити всіх людей, які сьогодні працюють в Укртелефільмі", - сказав Наливайко.

Водночас він додав, що без залучення інвестора , без вирішення проблем з мировою угодою розв'язати цю проблему не вдасться.

"Віктор Підлісний (гендиректор Укртелефільму - ред.) працював півроку і зробив величезну дипломатичну роботу і по мировій угоді, і по пошуку інвестора. Це дуже важливо. Але будь-яке рішення не повинен приймати Держкомтелерадіо, враховуючи те, що у нас створений Суспільний мовник, у нас повноцінно працює Наглядова рада. Тому, як тільки вийшли на кінцевий варіант і стосовно мирової угоди, і стосовно інвестиційної угоди, я зустрівся з Наглядовою радою, з головою правління НСТУ - і було прийнято рішення, що ми маємо рухатись разом, абсолютно відкрито, без підкилимних домовленостей. Тому було прийнято рішення розширити комісію з реорганізації Укртелефільму з тим, щоб до неї увійшли представник Наглядової ради і представник-юрист від НСТУ. І тоді ця комісія має спільно рухатися далі і виступати з якимись пропозиціями... Це спільний шлях, як виконати постанову Кабінету міністрів, а потім спільно вирішувати ті проблеми, які є тягарем на шиї колективу студії і особисто генерального директора", - підкреслив Наливайко, зазначивши при цьому, що держава не має права зняти проблеми, які виникли в "Укртелефільму", за допомогою фінансування з держбюджету.

Як додав заступник голови Держкомтелерадіо Богдан Червак, створення такої комісії передбачається постановою Кабінету міністрів, а комісія в розширеному складі дасть можливість провести процедуру перетворення "Укртелефільму" на ПАТ безболісно, бо до її складу відтепер будуть залучені всі суб'єкти, які сьогодні займаються "Укртелефільмом" і які будуть займатися ним завтра.

Водночас Червак запропонував Підлісному надати свої пропозиції щодо складу цієї комісії, а також план дій щодо виходу студії з кризи.

Читайте також: Держкомтелерадіо розробило проект перетворення "Укртелефільму" на ПАТ

За словами Підлісного, "Укртелефільм" "теж зацікавлений в тому, щоб комісія почала спокійно працювати".

"І я, і колектив розуміємо, що ми повинні виконати постанову. Але сума заборгованості у нас залишається, вона не вирішується. Суми, які ми отримуємо на сьогодні, дають нам можливість покрити лише вартість електрики, води і деяку виплату заробітної плати. Тобто самотужки вийти з кризової ситуації і покрити всі фінансові витрати не є можливим. Значить, студія не зможе існувати і функціонувати, а залишиться в такому ж стані, в якому вона є", - сказав гендиректор "Укртелефільму".

Зазначалося, що на першому етапі ДП "Українська студія телевізійних фільмів "Укртелефільм" має бути перетворене на ПАТ "Укртелефільм", другий етап передбачає його приєднання до ПАТ НСТУ як його філії або як дочірнього підприємства.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів 18 серпня ухвалив постанову "Питання перетворення державного підприємства "Українська студія телевізійних фільмів "Укртелефільм" у публічне акціонерне товариство "Укртелефільм". Ця постанова визначає механізм перетворення державного підприємства у ПАТ, яке, відповідно до закону, має увійти до складу суспільного мовника.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-