Держкомтелерадіо розробило проект перетворення

Держкомтелерадіо розробило проект перетворення "Укртелефільму" на ПАТ

Укрінформ
Державний комітет телебачення і радіомовлення розробив проект урядової постанови "Питання перетворення державного підприємства "Українська студія телевізійних фільмів "Укртелефільм" на публічне акціонерне товариство "Укртелефільм". 

Про це повідомляє прес-служба комітету. 

"Ця постанова визначає механізм перетворення державного підприємства на ПАТ, яке відповідно до закону має увійти до складу суспільного мовника", - йдеться в повідомленні. 

У проекті постанови зазначено, що перетворення здійснюватиметься відповідно до Порядку перетворення державного унітарного комерційного підприємства на акціонерне товариство, затвердженого постановою Кабінету міністрів від 29 серпня 2012 року. 

Читайте також: Держкомтелерадіо стане бенефіціаром проекту розвитку суспільного мовника

Протягом найближчого часу проект постанови буде подано на розгляд уряду.

Крім того, з метою підвищення ефективності керування підприємством на перехідному етапі та з огляду на важливість здійснення перетворення і приєднання Укртелефільму до ПАТ "НСТУ", Держкомтелерадіо у червні ц.р. призначило нового керівника підприємства. Ним став Віктор Підлісний.

17 травня 2016 року Верховна Рада прийняла Закон №1363-VIІI "Про внесення змін до Закону України "Про Суспільне телебачення і радіомовлення України" щодо порядку приєднання ДП "Українська студія телевізійних фільмів "Укртелефільм". Закон вивів Укртелефільм за рамки першого етапу створення ПАТ "НСТУ" і передбачив, що порядок його перетворення встановлюється Кабміном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-