Держкомтелерадіо стане бенефіціаром проекту розвитку суспільного мовника

Держкомтелерадіо стане бенефіціаром проекту розвитку суспільного мовника

Укрінформ
Державний комітет телебачення і радіомовлення стане бенефіціаром "Проекту розвитку потенціалу суспільного мовника в Україні", що впроваджуватиметься в рамках угоди між урядами України та Японії про технічну співпрацю та грантову допомогу. 

Про це повідомляється на офіційному сайті комітету. 

"Проект, донором якого є Японське агентство міжнародного співробітництва "Джайка" (JICA), стосується розбудови спроможності НСТУ. Він передбачає проведення тренінгів для персоналу суспільного мовника щодо використання сучасного телевізійного обладнання та вироблення власного якісного програмного продукту, а також створення на базі суспільного мовника інформаційної структури для висвітлення природних катастроф та надзвичайних ситуацій. Зараз проект перебуває на реєстрації в Мінекономрозвитку", - ідеться в повідомленні.

Загалом Держкомтелерадіо є бенефіціаром та партнером у реалізації кількох проектів міжнародної технічної допомоги Україні. Зокрема, в рамках проекту "Свобода медіа в Україні", що здійснюється за донорської підтримки Європейської Комісії в ході реалізації Плану дій Ради Європи для України на 2015-2017 роки, було розроблено законопроект "Про аудіовізуальні послуги". Документ нині доопрацьовує робоча група при Комітеті з питань свободи слова та інформаційної політики Верховної Ради України.  Також у рамках цього проекту впроваджуються європейські стандарти у сферу регулювання аудіовізуальних послуг у частині прозорості медіавласності. 

У 2017 році співпраця з Радою Європи спрямована на вдосконалення українського законодавства в сфері медіа та розробки відповідних підзаконних актів; реформування друкованих комунальних ЗМІ; впровадження в Україні мовлення громад; розповсюдження європейських практик щодо висвітлення виборчих процесів у медіа.

У рамках проекту Координатора проектів ОБСЄ в Україні "Підтримка реформи державних та комунальних ЗМІ" проводяться експертні консультації й тематичні навчання для співробітників редакцій, розроблялися зміни до Закону України "Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації". Планується запуск спеціалізованого інтернет-порталу з питань реформування друкованих ЗМІ.

Читайте також: ТРК "Ера" поступається "першою кнопкою" Суспільному мовленню

Як нагадують в Держкомтелерадіо, з 2011 року міжнародною організацією "Інтерньюз Нетворк" за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), бенефіціаром якого теж є Держкомтелерадіо, в Україні реалізується "Український медійний проект (У-Медіа)". З  2014 року в рамках Канадської програми технічного співробітництва з Україною за фінансової підтримки МЗС Канади також в Україні реалізується проект "Сприяння журналістським розслідуванням". Проект "Вдосконалення комунікації між внутрішньо переміщеними особами та громадами, що опинилися під впливом конфлікту"  реалізується з березня 2016 року за фінансової підтримки МЗС Канади. Також Держкомтелерадіо є бенефіціаром проекту "Програма партнерства у галузі мас-медіа в Україні" (UMPP), який впроваджує з 2007 року Рада Міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) за фінансової підтримки Державного департаменту США. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-