Нищук у художньому музеї публічно читатиме

Нищук у художньому музеї публічно читатиме "Енеїду"

Укрінформ
Міністр культури Євген Нищук проведе 22 вересня в Національному художньому музеї України публічне читання твору Івана Котляревського «Енеїда». Захід розпочнеться о 18:00 і проходитиме у формі читки.

Про це повідомляється у Фейсбуці.

"Після публікацій перших частин поеми вони часто виконувалися саме так - в публічно-камерному прочитанні однією людиною перед родиною, громадою, у колі друзів. Ми на один вечір відроджуємо цю традицію в стінах Національного художнього музею України у формі читки - театральної традиції, що означає репетиційне прочитання акторами твору перед її виконанням на сцені", - ідеться в повідомленні.

Читання твору відбудеться в рамках паралельної програми виставки "Проект Енеїда", яка відкрилася 24 серпня і триватиме до 29 жовтня в Національному художньому музеї України.

Читайте також: У київському метрополітені запустять мистецький поїзд "Енеїда"

Євген Нищук наголошує, що сьогодні в цьому проекті, присвяченому легендарній поемі Івана Котляревського, "Енеїда" набуває нового прочитання та осмислення описаних в ній подій.

"Геній Котляревського створив образ героя Енея, який тісно перегукується з образами сучасних українських героїв. Автор відображає не тільки справжнє життя свого народу, його культуру, історію, навіть побут, а й  дух українського народу. Насолоджуючись цією легендарною поемою,  ми відчуваємо, що українці мають свою давню, багату на події історію і нам є  ким і  чим пишатися", - говорить він.

В межах масштабного міждисциплінарного проекту презентовано близько 200 артефактів - це ілюстрації, станковий живопис, графіка, театральні афіші, мультиплікація, фото- і відеоматеріали, книжкові видання, що стосуються візуальних образів поеми Івана Котляревського «Енеїда», з приватних колекцій і 11-ти музеїв України.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-