У київському метрополітені запустять мистецький поїзд

У київському метрополітені запустять мистецький поїзд "Енеїда"

Укрінформ
Київський метрополітен та Національний художній музей України запускають мистецький потяг “Енеїда”.

Про це повідомляє прес-служба метрополітену.

"Столичний метрополітен та НХМУ оголошують про співпрацю. Першим спільним проектом двох інституцій стане запуск потягу “Енеїда”, що протягом двох місяців курсуватиме синьою гілкою метро та познайомить пасажирів із візуальною історією легендарної поеми Івана Котляревського", - йдеться у повідомленні.

Про ключові художні інтерпретації “Енеїди” та контекст їхнього створення розкажуть 50 інформаційних постерів, які будуть розміщені у вагонах.

Читайте також: Відзавтра у київському метро продаватимуть лише сині жетони

Зазначається, що виставка акумулювала близько 200 визначних артефактів, які стосуються візуальних образів поеми Івана Котляревського, з приватних колекцій та 11 музеїв України.

"Історія «Енеїди», першого літературного твору, написаного новою українською мовою, одночасно вплітається у головні віхи формування української культури та безпосередньо пов’язана з історичними умовами, у яких постала ідея Української держави. Тому так важливо “Проекту Енеїда” вийти за межі музею та познайомити мільйони пасажирів метрополітену із важливим елементом нашої історії та культури. Арт-потяг “Енеїда” дозволить зробити поїздку у підземці не лише швидкою та безпечною, а й корисною та інформативною", - підкреслили у метрополітені.

Фото: Vogue UA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-