Нищук категорично проти приватизації кіностудії імені Довженка

Нищук категорично проти приватизації кіностудії імені Довженка

Укрінформ
Кіностудія імені Олександра Довженка як об'єкт, що має статус національного, не може бути приватизована.

Про це сказав міністр культури Євген Нищук у коментарі журналістам, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я категорично проти, щоб ця студія була приватизована... Це питання знято в даному випадку, тим більше, що кіностудія Довженка має статус національної, це є певний символ, певний бренд українського кінематографу. Наступного року кіностудії виповнюється 90 років. Тому ми відстоюємо наші символічні об'єкти, в які може інвестувати не тільки держава, але й інші партнери, і зробити так званий ребрендінг", - сказав Нищук.

За його словами, зараз до співпраці з кіностудією ім. Довженка висловили зацікавленість деякі французькі кінокомпанії, зокрема в оренді та модернізації студійних приміщень.

Водночас міністр культури зауважив, що ті кіностудії, які використовуються не за призначенням, можуть бути передані в концесію або приватизовані без зміни профілю діяльності.

"Ті кіностудії, які знаходяться в стагнації, не використовуються належним чином, є слушна думка, щоб знаходити інвесторів в той чи інший спосіб - чи це концесія, чи це приватизація без зміни діяльності”, - сказав Нищук.

Читайте також: Нищук на Гогольfest: Держава має всіляко підтримувати сучасне мистецтво

Як повідомлялося, Міністерство економічного розвитку і торгівлі ініціює включення Національної кіностудії ім. Олександра Довженка до переліку об'єктів державної власності, що підлягають приватизації протягом 2017-2020 років.

Водночас у міністерстві визнали, що приватизація кіностудії ім. Довженка неможлива без змін до законодавства, оскільки студія має статус національної.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-