Рада готує закон про

Рада готує закон про "особливості гастролів" російських артистів

Укрінформ
Комітет Верховної Ради з питань культури на засіданні у четвер, 21 вересня, підтримав законопроект щодо особливостей проведення гастрольних заходів за участю громадян РФ.

Про це повідомив віце-прем’єр-міністр В’ячеслав Кириленко у Тwitter.

"Комітет з питань культури ВР підтримав законопроект щодо особливостей проведення гастрольних заходів за участю громадян РФ. Голосування наступного тижня", - написав Кириленко.

Згідно з пояснювальною запискою, метою законопроекту є встановити обмеження, спрямовані на протидію антиукраїнській пропаганді під час проведення гастрольних заходів, встановити особливі вимоги до організації гастрольних заходів, учасниками яких є громадяни країни-агресора, а також передбачити адміністративно-господарську відповідальність організаторів гастрольних заходів за недотримання цих вимог.

Читайте також: Кириленко про виступ Кустуриці в окупованому Криму: Це неповага до України

Автори законопроекту наголошують, що украй актуальною нині є необхідність удосконалення правового механізму для протидії негативному впливу країни-агресора на український гуманітарний простір через гастрольні виступи діячів культури і мистецтв, які є громадянами країни-агресора і публічно підтримують політику Кремля проти України. Присутність таких осіб в інформаційному і публічному просторі України суттєво підвищує реальні загрози національній безпеці та територіальній цілісності країни, заявляють автори законодавчої ініціативи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-