Гройсман доручив розібратися зі скандалом навколо очільника Лаврського заповідника

Гройсман доручив розібратися зі скандалом навколо очільника Лаврського заповідника

Укрінформ
Володимир Гройсман доручить Павлу Розенку розібратися в ситуації навколо конкурсу на очільника НЗ "Києво-Печерська лавра". 

Про це Прем'єр-міністр заявив під час Години запитань до уряду, відповідаючи на запитання народного депутата Вадима Новінського, який звинуватив Мінкультури в тому, що воно "замість проведення чесного, прозорого конкурсу" призначило "виконуючого обов'язки, який взагалі не має досвіду роботи в музейній сфері".

"Я сьогодні дам доручення профільному віце-прем'єр-міністру розібратися з інформацією, яку ви надали. Але я наголошую на тому, що завдання конкурсу - це абсолютно об'єктивний і прозорий відбір найдостойніших без втручання в цей процес безпосередньо влади", - наголосив Гройсман

Як повідомляв Укрінформ, з 5 вересня наказом Міністерства культури України виконувачем обов’язки генерального директора Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника призначено Олександра Рудника до призначення керівника заповідника.

Водночас, перший заступник гендиректора Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника Олександр Овчар оскаржив це призначення. За словами Овчара, Міністерство культури не має права призначати нового директора. Це має зробити комісія, яка обере нового керівника заповідника.

Читайте також: Мінкульт призначив нового керівника Лаврського заповідника

У Мінкультури нагадали, що в зв’язку з відсутністю кворуму під час другого засідання конкурсної комісії з проведення конкурсного добору на посаду гендиректора Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника 30 серпня 2017 року конкурс був визнаний таким, що не відбувся. Переможця не  було визначено. Про дату оголошення повторного конкурсного добору буде повідомлено додатково.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-