Клімкін взяв участь у міжнародному соціальному проекті «Книга Добра»

Клімкін взяв участь у міжнародному соціальному проекті «Книга Добра»

Фото, відео
Укрінформ
Міністр закордонних справ Павло Клімкін, прибувши в Таллінн, взяв участь у презентації міжнародного проекту «Книга Добра» в Центрі української культури.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«”Книга Добра”, якій ми дали сьогодні початок, надзвичайно символічна. Книга ручної роботи. І це добро, яке ми творимо власноруч. Працюючи над книгою, ми отримали 50 тисяч малюнків, десятки тисяч історій. Відібрати найкращі малюнки та найбільш вражаючі історії було непросто… Ця книга - плід спільної праці багатьох людей і організацій. Але особливо хочу відзначити Культурний український центр в Таллінні, в якому й розпочався друк “Книги Добра”», - сказав Клімкін.

Читайте також: Клімкін 7-8 вересня перебуватиме з робочим візитом в Естонії

Міністр закордонних справ зробив на машині ручного друку перші сторінки книги. Слідом за ним свої сторінки віддрукували естонські політики - друзі України, а також українські бійці, що перебувають в Естонії на лікуванні.

«Книга історій про Добро» - спільний проект Культурного українського центру в Таллінні, Благодійного фонду «Чисті серцем», Державного самоврядування українців Угорщини, ГО «Громадська ініціатива Галичини», почесного консульства Угорщини в Івано-Франківську. Проект також підтримують МЗС України та Угорщини, Міністерство культури Естонії.

У книзі зібрано 50 найкращих реальних історій про Добро навколо нас та 50 малюнків («Добро очима дітей»), які обрано редакційною радою проекту. У майстернях Культурного українського центру, яким опікується відомий діяч української діаспори Естонії Анатолій Лютюк, буде видано 100 ексклюзивних екземплярів «Книги історій про Добро» (на черпаному папері) та 10 тисяч друкованих примірників. 25 унікальних книг разом з друкованими копіями буде презентовано в усіх обласних центрах України. Друковані копії також нададуть українським бібліотекам та загальноосвітнім школам.

Клімкін взяв участь в соціальному міжнародному проекті «Книга Добра»

Запланована презентація та передача екземплярів «Книги Добра» в близько 50 країн світу. Насамперед, в Бібліотеку Ватикану, Бібліотеку Конгресу США, Королівську бібліотеку Великої Британії та Олександрійську бібліотеку (Єгипет).

Павло Клімкін 7 вересня прибув до Естонії, країни, яка до кінця 2017 року головує у Раді ЄС, з робочим візитом. 8 вересня на запрошення глави зовнішньополітичного відомства Естонської Республіки Свена Міксера він візьме участь у робочому обіді міністрів закордонних справ держав-членів ЄС та держав-учасниць програми "Східне Партнерство".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-