На Львівщині сьогодні вручатимуть міжнародну премію Франка

На Львівщині сьогодні вручатимуть міжнародну премію Франка

Укрінформ
У неділю, 27 серпня, у Дрогобичі відбудеться церемонія нагородження лауреатів Міжнародної премії ім. Івана Франка

Про це повідомляє прес-служба Львівської ОДА.

У 2017 році за рішенням міжнародного журі лауреатами премії стали: у номінації “За вагомі досягнення у галузі україністики” професор Віденського університету, президент Міжнародної асоціації україністів – Міхаель Мозер з монографією “Нові причинки до історії української мови”; у номінації “За вагомі досягнення у галузі соціально-гуманітарних наук” - почесний професор Львівського національного університету імені Івана Франка, академік Академії вищої школи України та Української екологічної академії – Олег Шаблій з науковою роботою “Суспільна географія”.

Читайте також: Івано-Франківськ зібрав весільних музикантів на "Лабух-фест"

Міжнародна премія імені Івана Франка  заснована 2015 року Міжнародним фондом Івана Франка, надається за наукові відкриття, здобутки та заслуги науковців світу у галузі україністики та соціально-гуманітарних наук. Премія визнана у 10 країнах світу, вручається щороку 27 серпня - у день народження Івана Франка. Кожен лауреат отримує грошову винагороду, золоту медаль із зображенням Івана Франка і диплом.

Міжнародне журі премії визначається членами Правління та членами Міжнародної ради експертів Фонду. На здобуття премії роботи науковців подають академічні установи, вищі навчальні заклади України та країн світу, з якими Україна має дипломатичні відносини, а також лауреати премії попередніх років. Одна й та сама особа може бути лауреатом премії лише один раз. Преміальний фонд формується за рахунок благодійних внесків.

Фото:Frankoprize

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-