Івано-Франківськ зібрав весільних музикантів на

Івано-Франківськ зібрав весільних музикантів на "Лабух-фест"

Укрінформ
В Івано-Франківську вперше відкрили фестиваль весільно-ресторанної музики "Лабух -фест".

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Це – моя ідея. Найперше ми шукали можливість розвинути мистецьку і фестивальну діяльність в Івано-Франківську. Ми не хотіли проводити аналогію із заходами, які проводять інші міста. Шукали власну родзинку. Існують закриті форуми, заходи у весільних музикантів, коли вони після весільного сезону збираються, віддають частину гонорару на спільне частування і там організовують оте змагання, так званий конкурс лабухів. Ми хотіли привідкрити завісу отої змагальності між справді висококласними музикантами", - розповів заступник Івано-Франківського міського голови Олександр Левицький.

Він зауважив, що у програмі фестивалю передбачений конкурс на краще ведення весілля, якісне виконання інструментальної та акустичної  музики. До уваги братимуть мистецьку майстерність, креативність та  якість виконання музики наживо.

Читайте також: Графітники створять вуличну галерею у Львові

"Дуже хочемо отримати враження слухачів, бо музиканти завжди грають для аудиторії. Якби мав можливість і підтримку у глядачів, хотів би бачити повністю весільний обряд на Бойківщині, Опіллі, Гуцульщині. Думаю, з часом конкурс може стати фестом весільно-обрядової музики з сучасними нотами", - припускає Левицький.

На "Лабух-фесті" зареєструвались 9 конкурсантів із Прикарпаття. Левицький очолив журі конкурсу, призовий фонд якого становить 40 тисяч гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-