На Львівщині вшанували пам'ять Юрія Липи

На Львівщині вшанували пам'ять Юрія Липи

Укрінформ
На Львівщині вшанували пам'ять письменника, поета, лікаря, одного із визначних ідеологів українського націоналізму та автора української геополітичної концепції Юрія Липи, якого 19 серпня 1944 року заарештували, а наступного дня закатували енкаведисти.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили в прес-службі облдержадміністрації.

«Віддати шану духовному провіднику українського народу у Яворівський район на Львівщині приїхали представники інтелігенції, науковці та громадські діячі. Участь у пам'ятних заходах взяв онук Юрія Липи - Павло Гулицький»,- зазначили в прес-службі.

На цвинтарі відслужили панахиду за всіх українців, які полягли у боротьбі за незалежність нашої держави. Окрім того, делегація відвідала село Іваники, де жив лікар УПА Юрій Липа. Тут йому встановлено єдиний в Україні пам’ятник. Представники громадськості побували і в селі Шутова, де видатний українець загинув.

Читайте також: Національний музей літератури відкриває виставку на День Незалежності

 Юрій Іванович Липа (5 травня 1900 – 20 серпня 1944) – громадський діяч, письменник, поет, лікар, публіцист, один з визначних ідеологів українського націоналізму. Народився у місті Одесі, закатований на Яворівщині.

Автор роману "Козаки в Московії", поеми "Цар Дівиця", низки новел і поезій, а також історико-філософських праць "Українська доба", "Великі заповіти", "Призначення України" тощо.

Фото: toloka.to

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-