Нацопера відзначить ювілейний 150-й сезон зірковим оперно-балетним фестивалем

Нацопера відзначить ювілейний 150-й сезон зірковим оперно-балетним фестивалем

Укрінформ
Національна опера України відзначить ювілейний 150-й театральний сезон оперно-балетним фестивалем за участю знаних у світі оперних виконавців та майстрів балету, а також виданням тематичних книжок і виставками.

Про це Укрінформу повідомили у прес-службі театру.

"У рамках святкування 150-го сезону у вересні-жовтні відбудеться оперно-балетний фестиваль із включенням кращих вистав репертуару за участю відомих закордонних оперних виконавців та майстрів балету - світових зірок", - йдеться у повідомленні.

 Зокрема, у фестивальних оперних виставах будуть задіяні Людмила Монастирська, Дмитро Попов, Олександр Білий, Андрій Юркевич, Олександр Цимбалюк, Зоряна Кушплєр, Олена Бєлкіна та Георг Оніані, а у балетах -  Олена Безсмертна, Олександр Путров, Бруклін Мак і Олеся Шайтанова.

До цієї визначної дати також готується видання енциклопедії «Національна опера України», третього тому часопису про театр «Національна опера України - історія і сучасність 2012-2017». Окрім того, будуть організовані виставки книжок, документів та фоторобіт, присвячених творчим здобуткам Національного академічного театру опери та балету України імені Т.Г. Шевченка та його видатним діячам, які будуть експонуватися протягом 150-го ювілейного сезону.

Національний банк України готує до випуску пам'ятні монети, присвячені 150-річчю Національного академічного театру опери та балету України імені Т.Г. Шевченка, зі срібла номіналом 20 гривень та нейзильберу номіналом 5 гривень.

ПАТ «Укрпошта» з цієї нагоди випустить серії поштових марок і маркованого конверта.

Читайте також: На фестивалі "Княжа родина" присвятять виставку Анні Ярославні

Як повідомили у театрі, кульмінацією святкування ювілею театру стане урочистий Гала-концерт, що відбудеться 8 листопада. Спеціально до цієї події творчий колектив театру готує сцену «Січ» з опери Миколи Лисенка «Тарас Бульба».

У новому сезоні буде поновлено оперу Шарля Гуно «Фауст» у постановці італійського режисера Маріо Корраді, окрім того, планується ще один амбітний проект - нова постановка опери Дж.Пуччіні «Богема».

На завершення сезону глядачів очікує концерт французької оперної музики.

Національна опера веде свою історію з 1867 року, коли у Києві відкрили постійно діючу оперну трупу, яку очолив колишній співак і антрепренер Фердинанд Бергер. 

Київська опера вперше підняла завісу 8 листопада (27 жовтня за старим стилем) 1867 року,  Дебютом трупи стала постановка опери «Аскольдова могила» Олексія Верстовського.

У 1874 р. на сцені Міського театру вперше в історії української музики прозвучала національна опера - твір Миколи Лисенка «Різдвяна ніч».

1897-го року в театрі було створено балетну трупу, яку очолив знаний польський хореограф Станіслав Ленчевський.

5 березня 1939 року з нагоди 125-річчя від дня народження Тараса Шевченка Київському академічному театру опери і балету присвоїли ім'я видатного українського поета.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-