"Коронація слова" 15 червня назве переможців конкурсу

Укрінформ
У Колонній залі КМДА 15 червня відбудеться урочиста церемонія нагородження "Коронація слова - 2017".

Про це під час прес-конференції в Укрінформі повідомив співзасновник Міжнародного літературного конкурсу "Коронація слова" Юрій Логуш.

"Ми знесли всі бар’єри, бо до нас може кожен подати рукопис. Всі рукописи переглядаються, оцінюються, немає ніяких обмежень. Рукопис оцінюється анонімно і в першому раунді експерти читають і бачать тільки твір, і в другому раунді журі теж не знають імена письменників. Ніде у світі немає такого конкурсу, як є у нас", - сказав Логуш.

Як зазначила співзасновниця Міжнародного літературного конкурсу "Коронація слова", голова правління Міжнародного благодійного фонду "Мистецька скарбниця" Тетяна Логуш, цього року на конкурс було надіслано багато творів на військову тематику.

Головний спеціаліст відділу гуманітарної політики Міністерства оборони України Оксана Ганкевич зауважила, що, на жаль, сьогодні дуже мало коштів виділяється на закупівлю книжок військової тематики.

"Вкотре Міністерство оборони співпрацює з організаторами цього конкурсу і бере активну участь в нагородженні переможців. Я вдячна організаторам цього конкурсу за те, що вони сприяють виданню і розповсюдженню творів військової тематики. Зараз нам дуже потрібні ці твори у військах, для підняття бойового духу військовослужбовців, для популяризації військової служби. Дуже часто до нас звертаються автори і просять сприяти виданню їхніх творів, але Міноборони не виділяє кошти на видання книжок. Але разом з тим, силами нашого Департаменту проводиться конкурс імені Богдана Хмельницького на краще висвітлення творів військової тематики. У цьому році у нас збільшилася кількість номінацій - тепер стало 5 номінацій", - розповіла вона.

Зокрема, сучасний український письменник, "Золотий письменник України", багаторазовий лауреат Міжнародного літературного конкурсу "Коронація слова" Андрій Кокотюха порадив українським авторам побільше працювати над собою, читати багато літератури та вивчати основи драматургії.

"Українським авторам, які хочуть писати прозу, потрібно оволодівати ремеслом. Не треба бути генієм, мені здається, що це конкурс ремісників, і в цьому слові нічого поганого немає", - додав він.

Разом з тим, заступник начальника управління інформаційної політики та комунікацій Департаменту суспільних комунікацій КМДА Віра Фамуляк-Зелінська повідомила, що вже завершено перший конкурс короткої прози "Як тебе не любити" про сучасний Київ і киян, організований Міжнародним літературним конкурсом "Коронація слова" за підтримки Департаменту суспільних комунікацій.

"У нас виникла ідея конкурсу короткої прози сучасної літератури про Київ. За цей час до Департаменту суспільних комунікацій надійшло понад 60 робіт", - розповіла вона.

За її словами, після оцінювання творів за п'ятибальною системою журі визначило переможців. Найбільше балів - 38 - набрала Анастасія Піка за оповідання "Повернення Тетісу". Друге місце журі присудило Світлані Тарапаті, яка набрала 37 балів за оповідання "Майже ідеальний".

У рамках церемонії 15 червня відбудеться нагородження "Золотий письменник України", а також привітання переможців літературного конкурсу в номінаціях: "П'єси", "Кіносценарії", "Пісенна лірика", "Романи", "Дитяча номінація".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-