Грицак назвав

Грицак назвав "качкою" повідомлення про витрату €30 мільйонів на Євробачення

Укрінформ
Виконавчий продюсер Євробачення-2017 Павло Грицак спростував чутки про те, що на пісенний конкурс було витрачено 30 млн євро.

Про це він сказав під час звітної прес-конференції оргкомітету Євробачення-2017, що відбулася в Укрінформі.

"Я говорив, що ми відзвітуємо про витрачені кошти. І ось ми звітуємо. Було витрачено 20,4 млн євро. Інформація про 30 мільйонів витрат є виключно інформаційною "качкою". Ніколи не було навіть плану затрат", - сказав Грицак.

Він порівняв витрати на Євробачення в різні роки. Зокрема, в 2012 році це було 58,9 млн євро витрат. В 2014 році - близько 49 млн євро, що було пов'язано з місцем проведення, де раніше не проходили прямоефірні телевізійні події. 

"І подібну ситуацію ми мали нині в Україні, де місцем проведення було обрано МВЦ - і суттєва частина витрат пішла на заповнення МВЦ і забудову інфраструктури, тому що це була фактично пуста коробка. Це дало багато можливостей для творчих реалізацій і виробничих питань, але вимагало більших витрат", - уточнив Грицак. 

Євробачення-2015 у Австрії коштувало 38 млн євро. В 2016 Швеція витратила 23 млн євро, які складалися із 13 млн шведського телебачення і близько 10 млн - м.Стокгольма. Подібна модель, за його словами, була зараз в Україні - це кошти державного і міського бюджетів.  

"Інформація про те, що 9 млн коштувало Євробачення в Швеції, не відповідає дійсності. Ми, до речі, робили письмові запити на організаторів", - додав він.

За словами Грицака, в Україні використали шведську модель організації конкурсу, в команді було чимало фахівців зі Швеції. Водночас модель витрат була трохи іншою. Зокрема, місто Стокгольм напряму забезпечувало Eurovision village, Євроклуб, зону для делегацій, прес-центр, безпеку, транспорт для команд і так далі. 

"В Україні ці кошти були отримані ПАТ НСТУ як стаття доходу від м.Києва і витрачалися від ПАТ НСТУ. Частина коштів була витрачена в кінці 2016 року - в межах 35 млн грн, і в межах 15 млн було повернуто Києву як зекономлені кошти. І 165 млн було отримано в кінці лютого", - сказав Грицак.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-