В Укрінформі відкрилась виставка фотографа Ігоря Гайдая

В Укрінформі відкрилась виставка фотографа Ігоря Гайдая

Фото, відео
Укрінформ
В ArtHub Укрінформу відкрилась виставка робіт відомого фотографа Ігоря Гайдая.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, виставка містить фото із двох проектів: "Українці - початок третього тисячоліття" та "Разом.UA".

Зокрема, на фото першого проекту зображені відомі українці (Руслана Писанка, Ніна Матвієнко, Брати Кличко, гурт Скрябін), жителі міст, сіл.

"Концепція "Українці - початок третього тисячоліття"  - продемонструвати українські обличчя... Процес відбору людей для проекту складався із трьох етапів. Перший - знайомі фактурні обличчя, другий - вихід із студії і люди із різних соціальних груп, сфер. Третій етап - спроба залучити до проекту людей, які не вважаються фотогенічними. Загалом проект зайняв шість років і книга була випущена у 2003 році. Було багато виставок у різних країнах", - сказав фотограф Гайдай, презентуючи фотопроект.

Другий проект "Разом.UA" - це колективні фото українців, зокрема колектив заводу Антонова на фоні літака "Мрія", байкери, караїми, колективи різних міністерств.

"У проекту "Разом.UA" були два мотиви. Один з них - мені хотілось відобразити історію країни через колективні портрети. Другий мотив - хотілось за допомогою фотографії дослідити таке явище як колективна енергія", - пояснив Гайдай.

Під час відкриття виставки фотограф також відповідав на запитання журналістів та продемонстрував відеоролик, який показує процес зйомок колективних фото.

На початку заходу враженнями від побаченого поділився директор Укрінформу Олександр Харченко: "Сьогодні я постояв біля деяких фоторобіт. Нібито все просто, нібито все зрозуміло - багато людей, мало людей. Але намагаєшся уловити співвідношення особистості і мас...Тобто, кожна робота - це безліч нових сенсів".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-