Фільм про війну на Сході України покажуть у Каннах

Фільм про війну на Сході України покажуть у Каннах

Укрінформ
Стрічку "Іній" Шарунаса Бартаса, що розповідає про війну на Сході України, відібрано до участі у "Двотижневику режисерів", що проводиться в рамках 70-го Каннського міжнародного кінофестивалю.

Про це повідомляє прес-служба Держкіно 

"Впливове західне видання Liberation внесло "Іній" до 20 фільмів, задля яких варто відвідувати кіно у 2017 році, поряд з новими стрічками Мартіна Скорсезе, Філіпа Гарреля, Лава Діаса та інших. За сюжетом, молодому литовському хлопцю Рокасу одного дня випадає несподівана можливість побувати в Україні та побачити справжню окупацію і війну. Реальність виявляється набагато жорсткішою, порівняно з його романтичними уявленнями. Зйомки фільму відбувалися в районах, наближених до зони проведення АТО: місцеве населення та військові сприяли знімальному процесу, наповнюючи картину автентичною правдою прифронтового життя", - ідеться в повідомленні.

Після оголошення про відбір "Інію" до "Двотижневика режисерів" український продюсер стрічки Олена Єршова зауважила, що це надзвичайно втішна новина не лише для авторів і продюсерів "Інію", це важлива подія для всієї держави. "На одному з найпрестижніших кінематографічних майданчиків демонструватиметься фільм про нашу війну, практично повністю знятий в Україні за фінансової участі Держкіно, з проникливими документальними монологами реальних військових - учасників бойових дій, яких ми плануємо привезти на презентацію фільму в Канни", - сказала вона. 

Копродукційний проект фільму "Іній" став одним із переможців восьмого конкурсного відбору Держкіно. Стрічка створюється за підтримки Держкіно, Литовського кіноцентру, телеканалу АРТЕ (Франція) та Польського кіноінституту. Виробниками є кінокомпанії ІнсайтМедіа/Татофільм (Україна), Studija Kinema (Литва), КіnоЕlektron (Франція) та Donten & Lacroix Films (Польща). Загальна вартість виробництва фільму - 39,9 млн грн., сума державної підтримки - 11,48 млн грн. 

У стрічці "Іній" знялися зірки світового кіно Ванесса Параді, Анджей Хира та інші. 

"Двотижневик режисерів" - незалежна секція, яка проводиться паралельно з головним конкурсом Каннського кінофестивалю і має на меті допомогти кінематографістам та налагодити зв'язок між режисерами, критиками і глядачами. У рамках цієї секції щорічно представлена програма короткометражних та художніх фільмів, а також документального кіно з усього світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-