До Євробачення у Києві покажуть Пікассо і влаштують арт-ярмарок

До Євробачення у Києві покажуть Пікассо і влаштують арт-ярмарок

Укрінформ
У рамках офіційної програми Євробачення з 4 по 7 травня в Києві відбудеться Kyiv Art Week за участі 23 галерей із 5 країн світу.

Про це Укрінформу повідомили організатори заходу.

«Kyiv Art Week створено силами кураторів, культурних менеджерів міста, експертів у сфері мистецтва, низки приватних та корпоративних ініціатив. Ми впевнені, що майбутнє за форматами, які поєднують бізнес та культуру. Також я радий оголосити, що один із українських художників, роботи якого будуть представлені в рамках Kyiv Art Week, отримає спеціальну премію Eterna Art Prize – поїздку на Венеційську бієнале 2017», - розповів куратор та організатор Kyiv Art Week Євген Березницький. 

Тиждень мистецтва - відомий міжнародний формат, який дозволяє глядачеві за короткий проміжок часу познайомитися з усіма типами мистецтва. 

Головною подією Art Week, що поєднає 5 музеїв та десятки виставкових проектів, стане арт-ярмарок, який збере в приміщенні БЦ «Торонто-Київ» 23 галереї з 5 країн світу. В рамках спеціального проекту Kyiv Art Week презентує «Музей приватних колекцій» - вибрані твори мистецтва, які зберігаються в приватних колекціях і раніше не експонувалися. Серед художників, роботи яких будуть представлені, є визначні імена: Пабло Пікассо, Хельмут Ньютон, Рой Ліхтенштейн, Роберт Індіана, Девід Хокні тощо.

Крім цього, в рамках Kyiv Art Week відбудуться 5 музейних виставок, численні майстер-класи та лекції. 

Основні локації Kyiv Art Week:

Бізнес-центр «Торонто-Київ», вул. Велика Васильківська, 100. KYIV ART FAIR;

Національний художній музей України, вул. М. Грушевського, 6. Відкриття виставки «Львів. СОЮЗники» 5 травня о 19:00;

Національний музей Тараса Шевченка, бул. Т. Шевченка, 12. Презентація проекту Зінаїди Ліхачової «Міст» 5 травня о 18:00;

Музей історії Києва, вул. Б. Хмельницького, 7. Кураторська екскурсія проектом Євгена Карася «Київський пейзаж» 6 травня о 14:00;

Музей Ханенків, вул. Терещенківська, 15. Відкриття проекту «Царство флори» 6 травня о 16:00; 

Національний музей «Київська картинна галерея», вул. Терещенківська, 9. Проект «Василь Верещагін. Небезпечна подорож довжиною у життя».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-