В Україні стартує четвертий поетичний вернісаж

В Україні стартує четвертий поетичний вернісаж "Троянди й виноград"

Укрінформ
Днями, з прес-конференції, що відбудеться в Києві 11 квітня, стартує Всеукраїнський поетичний вернісаж "Троянди й виноград 2017" імені Максима Рильського.

Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо. 

 "Це вже четвертий подібний конкурс імені Максима Рильського для поетів-аматорів. Перші три відбувалися в 2006, 2008 та в 2012 роках. "Троянди й виноград" - це конкурс для найширших верств населення, від 10 років й старше", - йдеться у повідомленні. 

В кожному з трьох попередніх вернісажів брали участь від 200 до 250 адресатів, які надсилали загалом по кілька десятків тисяч віршів. Географія дописувачів - усі без винятку регіони країни, але найбільш активними були Київ, Житомирська, Полтавська, Херсонська, Дніпропетровська та Хмельницька області. Наймолодші учасники - 10-12 років, найстарші - 70-80. Середній вік конкурсантів - 20 років. Найбільш активні - школярі та студенти, на другому місці - вчителі, викладачі, слідом за ними - журналісти.

Переможців конкурсу визначають у чотирьох номінаціях: патріотична лірика, філософська лірика, інтимна лірика, пейзажна лірика. Від учасників чекають по кілька віршів у друкованому вигляді загальним обсягом до 150 рядків. 

Всі твори необхідно надсилати на адресу музею Максима Рильського (03039, Київ-39, вул. Максима Рильського, 7. З поміткою "Поетичний вернісаж"). Остання дата на поштовому штемпелі має бути 25 вересня. Учасники конкурсу мають визначити та назвати номінацію свого твору, а також надати основні дані про себе - ПІБ, повна адреса, контактний телефон, вік, освіта, місце роботи, посада.

Засновники і організатори поетичного вернісажу "Троянди й виноград" - Родинний фонд Максима Рильського, Український фонд культури та Київський літературно-меморіальний музей М.Т.Рильського за підтримки корпорації "Еталон".

Фото: gazeta.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-