Голландці готові вкласти €2 мільйони у 100-відсоткове українське радіо

Голландці готові вкласти €2 мільйони у 100-відсоткове українське радіо

Укрінформ
Нацрада провела конкурс на отримання ліцензій на мовлення на 16 радіочастотах. Мережа "Країна ФМ" (ПрАТ "Радіокомпанія Гала") здобула на конкурсі 15 частот. "Радіо Один" (ТОВ "ТРК Українське музичне мовлення") - одну.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як нагадав на засіданні голова Нацради Юрій Артеменко, конкурс був оголошений 14 грудня 2016 року і має на меті створення 100-відсоткового україномовного радіо.

"Цей конкурс передбачає 100% української музики, 100% державної мови. Ми знаємо, що слухач у цієї музики буде", - наголосив Артеменко.

Христо Грозєв - представник основного акціонера і директор голландської компанії Ad Venture Radio B.V., яка має 100% радіомережі "Країна ФМ", - заявив, що в перші три роки вони готові інвестувати в проект 2 млн євро. І зазначив, зокрема, що вже створював національні формати, подібні до "Країни ФМ" в Україні, зокрема в Естонії, Латвії, Болгарії, Чехії, Фінляндії.

"В кожній країні, незалежно від того, чи вона більша, чи менша, цей формат затребуваний. Якщо в маленькій Естонії можна створити формат 100% місцевої музики і зробити його успішним, то це точно можна зробити в Україні... Мати тут рейтинговий формат - без питань. Але в плані створення реально прибуткового, комерційного бізнесу це потребує чимало часу - набагато більше, ніж звичайне поп-радіо чи радіо західної музики. В середньому це забирає 5-7 років інвестицій до того, як стає прибутковим. Тому що це дещо незвичне, нове, що з'являється на ринку реклами, і рекламодавці не зразу починають у це вірити", - сказав Грозєв.

Водночас він запевнив, що вони готові до довгих інвестицій в цей формат і мають намір створити повноцінний проект, який включатиме не тільки музичне радіо, а цілий комплекс програм, зокрема премії для заохочення молодих виконавців. "Дивитися на проект як на чергову радіостанцію - це гарантія неуспіху", - зазначив директор Ad Venture Radio B.V.

"Країна ФМ" здобула частоти в 5 обласних (Кропивницький, Миколаїв, Полтава, Суми, Хмельницький) і в 10 районних центрах (Біла Церква, Нікополь, Павлоград, Бердянськ, Мелітополь, Вознесенськ, Лубни, Жашків, Умань, Прилуки). Таким чином мережа розширилась до 26 міст в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-