Рада у першому читанні підтримала мовні квоти на ТБ

Рада у першому читанні підтримала мовні квоти на ТБ

Укрінформ
Законопроект № 5313 про мовні квоти і збільшення українського мовлення на телебаченні Верховна Рада підтримала у першому читанні.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, відповідне рішення підтримали 244 народні депутати.

Законопроектом пропонується  встановити, що для телерадіоорганізацій загальнонаціональної категорії мовлення, частка передач та/або фільмів українською мовою має становити не менше як 75 % протягом доби у кожному з проміжків часу з 7.00 до 18.00 та з 18.00 до 22.00.

Для відповідних телеорганізацій регіональної та місцевої категорій мовлення пропонується встановити обов’язкові квоти щодо мовлення українською на рівні 50%;

Окремо законопроектом пропонується встановити обов’язкову частку передач новин державною мовою, а саме не менше 75% від загальної тривалості всіх передач новин у кожному з проміжків часу з 7.00 до 18.00 та з 18.00 до 22.00.

Також проектом закону уточнено правила обчислення частки передач та (або) фільмів, виконаних державною мовою. Зокрема, передбачено, що фільми та передачі, які не є власним продуктом телерадіоорганізації та виконані не державною мовою повинні бути субтитровані державною мовою.

Водночас проектом закону встановлено, що передача вважається виконаною державною мовою, якщо всі репліки ведучих виконані державною мовою. При цьому допускається використання інших мов без дублювання та озвучення при репортажах з місця подій, коментарях запрошених осіб тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-