Участь Самойлової у Євробаченні є інструментом пропаганди Кремля - Сушкевич

Участь Самойлової у Євробаченні є інструментом пропаганди Кремля - Сушкевич

Укрінформ
Вибір для участі в “Євробаченні-2017” від Росії співачки Юлії Самойлової, яка їздила до Криму, підтримувала агресію РФ проти України й до того ж пересувається на візку, є провокацією.

Таку думку в коментарі кореспондентові Укрінформу висловив Уповноважений Президента з прав людей з інвалідністю Валерій Сушкевич.

"Призначивши з боку Росії учасницю, яка пересувається на візку, Російська Федерація, на жаль, у цій ситуації використала традиційний варіант своєї пропагандистської діяльності - варіант інформаційної війни проти України", - сказав Сушкевич.

За його словами, українським спецслужбам і владі потрібно провести грунтовний аналіз висловлювань та поведінки Самойлової відповідно до вимог нашого законодавства, а потім прийняти варіант вирішення проблеми, впускати її чи ні до України, який дозволить "гідно відреагувати на ці провокативні моменти".

"На жаль, вона публічно й абсолютно без всіляких застережень підтримала дії РФ щодо і окупації Криму, і все те, що відбувається на сході. Це викликає усвідомлення, що ця учасниця є інструментом пропагандистської кампанії Росії в Європі й у світі, яка супроводжує агресивні дії РФ по відношенню до України", - підкреслив Сушкевич.

Уповноважений Президента наголосив, що в той час, коли весь цивілізований світ, у тому числі й Україна, працюють над виконанням вимог Конвенції ООН для забезпечення прав людей з інвалідністю, Росія намагається використати цих людей у своїх цілях.

"Для мене це прикро, тому що використання прав людей з інвалідністю у пропаганді, у провокаційних реалізаціях, це - ганебно, це просто боляче сприймати", - додав Сушкевич.

Як повідомляв Укрінформ, Росію на пісенному конкурсі "Євробачення-2017", що відбудеться в Києві у травні цього року, представлятиме Юлія Самойлова. Співачка має І групу інвалідності й з дитинства пересувається на інвалідному візку.

Самойлова відвідувала анексований Крим, у зв’язку з чим відповідно до українського законодавством в’їзд до України їй має бути заборонений.

У СБУ пообіцяли вивчити питання та ухвалити виважене рішення щодо в’їзду Самойлової на територію України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-